Talent van de Maand: Clayd Olf

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En Almere City FC heeft de jeugd! Op onze veelbezochte website daarom de rubriek: Het talent van de maand. De redactie kiest elke maand een speler uit de jeugdopleiding (A1, B1, C1, C2, D1, D2 en E9) van Almere City FC.

Deze maand is het de beurt aan de 12-jarige Clayd Olf.

 

 

 

 

 

 

 

Spelerspaspoort    
Naam: :  Clayd Olf
Geboortedatum: :  10-1-1998
Woonplaats: :  Amsterdam
Team :  D1
Positie :  Spits
Aantal doelpunten: :  22

Hoe ben je bij Almere City FC terecht gekomen?

,,Ik ben via Ralf Kebsch oud-trainer van HFC Haarlem hier terecht gekomen. Haarlem ging failliet en toen vroeg hij of ik samen met Zohair el Markhous naar Almere City wilde komen. De trainer ging hier zelf ook naar toe en traint nu de C2. Dat vonden wij allebei een goed idee. We spelen nu samen in de D1. Het verschil tussen Haarlem en Almere is niet erg groot, het enige verschil is eigenlijk het team. Vorig jaar was onze achterhoede sterker als onze voorhoede en nu is het omgekeerd.”

Momenteel speel je in de D1. Hoe bevalt het, is het zwaar om vier keer per week op-en-neer te reizen tussen Amsterdam en Almere?

 ,,Het bevalt mij erg goed bij Almere City. Ik heb het enorm naar mijn zin. Het is goed te combineren met school. De reistijd vind ik niet erg. Ik kom wel vaak laat thuis na het trainen en dan moet ik meestal ook nog huiswerk maken. Dat is soms wel lastig. Maar het is goed te doen. Een uur op-en-neer reizen heb ik er graag voor over.”

 Enkele weken geleden heb je selectiewedstrijden voor het districtteam West 1 onder 13 gespeeld. Uiteindelijk werd je niet gekozen. Hoe ging je met deze teleurstelling om?

,,Om te beginnen was het heel leuk dat ik werd geselecteerd, maar vanaf het begin af aan wist ik al dat het erg moeilijk zou worden. Er waren heel veel goede spelers van onder andere Ajax en AZ, die jongens komen er natuurlijk niet zomaar bij. Dan weetje dat je aan de bak moet en dat de concurrentie groot is. Voor mij was de teleurstelling dat ik niet werd geselecteerd daarom niet heel groot. Het is ten slotte geen schande dat spelers van grotere clubs verder zijn als mij. Ze blijven mij in ieder geval volgen. Dus misschien komt het er later nog eens van.”

Wat is je persoonlijke doelstelling voor het huidige seizoen?

,,Ik wil mijn afronding verbeteren, mijn handelingssnelheid verhogen en meer gaan coachen in het veld. Daarnaast wil ik ook de punten verbeteren waar ik al aardig goed in ben. Dat is koppen en beter mijn lichaam leren gebruiken om de bal af te schermen.” En met het team? ,,Daar wil ik zo hoog mogelijk mee eindigen. Ik hoop op de tweede of derde plek. De competitie is best zwaar. Momenteel staan we vierde. Sommige tegenstanders zijn ook moeilijker te bespelen dan de andere. Als we tegenover grotere jongens staan, moeten wij slimmer leren spelen. Door de makkelijkste oplossing te kiezen. Dit geldt ook voor mijzelf, ik moet dan niet vijf man gaan uitkappen, maar de bal afspelen en vrijlopen. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld.”

 Waar hoop je volgend seizoen op?

,,Ik hoop dat ik volgend seizoen kan doorstromen naar de C2. Ik wil hier graag blijven, want ik heb het hier naar mijn zin.”

 Wat lijkt je een mooie club om later profvoetballer te worden?

,,Ajax lijkt mij een mooie club. Ik ben geboren in Amsterdam en dan speel je natuurlijk het liefst voor Ajax. En met Ajax heb je kans om prijzen te winnen. Daarnaast spelen er veel goede voetballers.”

Door Wesley Verboom

(Fotobijschrift: Clayd Olf (links) had in de wedstrijd van Almere City D1 tegen Hollandia D1 met drie treffers en een assist een groot aandeel in de 4-0 zege. Foto: Rick Crompvoets.)

 Vorige maand beet Damian Van Bruggen het spits af. Dat interview is via de onderstaande link te lezen.

http://almerecity.nl/ac-1/talent-van-de-maand-damian-van-bruggen

4 november 2010

Deel dit artikel: