Ezra Walian tekent contract bij Almere City FC

Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Ezra Walian. De 19-jarige spits komt over van Ajax en zette vandaag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

De zoon van een Nederlandse moeder en Indonesische vader doorliep alle jeugdteams van Oranje, maar koos er eerder dit jaar voor om voor de nationale ploeg van Indonesië uit te komen. In het Aziatische land is Walian inmiddels uitgegroeid tot een ware ster, met bijna 200.000 volgers op Instagram. Zijn laatste foto – in het shirt van de nationale ploeg – kreeg meer dan 82.000 likes. Het bewijst dat de aanvaller al is uitgegroeid tot een boegbeeld in het voetbalgekke land.

Momenteel verblijft Walian nog in Maleisië, waar hij met Indonesië deelneemt aan de Southeast Asia Games. Hij keert op 31 augustus terug in Nederland en zal zich daarna bij de selectie van Almere City FC voegen.

De talentvolle aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ en maakte op zijn veertiende de overstap naar Ajax. In 2013 ondertekende hij in Amsterdam zijn eerste profcontract, waarna hij op 26 september 2016 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Walian speelde in het afgelopen seizoen 22 wedstrijden voor het succesvolle Jong Ajax in de Jupiler League.

,,Met Ezra halen we een veelbelovende spits binnen. Door zijn heldenstatus in Azië had hij meerdere opties, maar het tekent de ambities van Ezra dat hij kiest voor Almere City FC als podium om zich verder te ontwikkelen”, aldus algemeen directeur John Bes.

Foto: Ezra Walian tekent in het bijzijn van zijn vader zijn contract.

29 augustus 2017

Deel dit artikel: