Almere City FC contracteert Dennis van der Heijden

Almere City FC heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Dennis van der Heijden. De 20-jarige spits komt over van ADO Den Haag en tekent in Almere een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar.

Van der Heijden kende een stormachtig begin bij de club uit Den Haag. Hij maakte op 14 februari 2016 zijn debuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De 1.91 meter lange aanvaller kwam na 77 minuten in het veld en scoorde binnen enkele seconden de gelijkmaker (2-2). Luttele minuten later tekende hij ook voor de 2-3. In totaal speelde Van der Heijden 25 duels voor ADO in de Eredivisie.

Van der Heijden, die verschillende jeugdteams van de nationale ploeg doorliep, werd eerder dit jaar door bondscoach Art Langeler geselecteerd voor Jong Oranje. Nog geen jaar geleden was hij de grote man bij Oranje Onder 20. Tijdens het Vierlandentoernooi in Engeland won de Nederlandse jeugdequipe met 5-3 van de Verenigde Staten en Van der Heijden scoorde liefst vier keer.

,,Ik ben heel blij om bij Almere City te gaan voetballen. Dit is voor mij de juiste plek om een mooi jaar te beleven”, vertelt Van der Heijden. ,,Ik heb twee gesprekken gehad met trainer Jack de Gier en daar sprak veel vertrouwen uit. Dat kan mijn prestaties alleen maar ten goede komen. Ik zou tevreden zijn wanneer we met deze club een periodetitel winnen of bij de bovenste ploegen in de Jupiler League eindigen.”

,,Met Dennis voegen we een extra spits aan onze selectie toe”, reageert trainer Jack de Gier. ,,Het is een jonge en talentvolle speler, die een doelpunt kan maken. Het type voetballer waar we naar op zoek waren.”

Algemeen directeur John Bes sluit zich daarbij aan. ,,Dennis is een ander type speler dan de onlangs aangetrokken Ezra Walian, waardoor onze trainer meerdere aanvallende opties krijgt.” 

Foto: Redactie Almere City FC

31 augustus 2017

Deel dit artikel: