Almere City FC delft onderspit tegen Fortuna

Teleurgesteld stapten spelers en technische staf vrijdagavond in de bus vanuit Limburg naar Almere. Tijdens de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard kwam de ploeg niet goed in zijn spel en werd een 2-1 nederlaag geleden.

Voor Almere City FC werd het in meerdere opzichten een beroerde avond. De ploeg van trainer Jack de Gier kende een zeer vervelende start van het duel, want al na vier minuten lag de bal achter doelman Chiel Kramer. Stefan Askovski kopte raak uit een voorzet op maat.

Tien minuten later had de gelijkmaker op het scorebord kunnen staan. Achille Vaarnold liet zich zien met een fraaie actie langs de lijn en legde de bal goed af op Kevin Brands. Via een verdedigend been zag de gelegenheidsspits zijn inzet echter over gaan.

Doordat na 43 minuten ook de 2-0 viel (door wederom Askovski), was de missie voor de Almeerders bij rust al loodzwaar geworden. Direct na de theepauze moesten Tom Overtoom en Jergé Hoefdraad ook nog eens noodgedwongen het veld verlaten. In het restant van de wedstrijd werd City vooral op felheid verslagen. Overal was de ploeg telkens net een stapje te laat. Dat Leeroy Owusu, Damon Mirani, Calvin Mac-Intosch, Gaston Salasiwa en Arsenio Valpoort allen geel kregen was een extra smet op de avond.

Tien minuten voor tijd tekende invaller Valpoort met een rake kopbal nog wel voor de 2-1, maar in het restant van de wedstrijd kon City de gelijkmaker niet meer forceren. Sterker nog, met een katachtige redding voorkwam doelman Chiel Kramer dat Lisandro Semedo de derde goal voor Fortuna maakte.

Na het weekend sluiten de nieuwe aanwinsten Ezra Walian en Dennis van der Heijden aan bij de ploeg en kan De Gier over zijn volledige selectie beschikken. Dan gaat toegewerkt worden naar de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, die volgende week vrijdag op het programma staat.

Foto: Pro Shots

1 september 2017

Deel dit artikel: