Almere City FC boekt eerste zege van het seizoen!

De eerste zege van het seizoen is binnen! Achille Vaarnold vertolkte in de stromende regen een hoofdrol. De Almere City FC-aanvaller was tijdens het duel met Helmond Sport goed voor twee assists, terwijl Arsenio Valpoort twee treffers voor zijn rekening nam: 3-1.

Damon Mirani zette de Almeerders op het goede spoor. De centrumverdediger kopte vrijdagavond uit het niets raak. Na 22 minuten maakte hij uit een corner van City-aanvaller Achille Vaarnold de 1-0. Direct na hervatting slingerde Vaarnold de bal opnieuw uitstekend voor en zorgde Arsenio Valpoort met het hoofd voor de 2-0. Daarna speelden de Almeerders een gewonnen wedstrijd.

Toch duurde het nog even voor de bevrijdende 3-0 viel. Onder anderen Valpoort en debutant Ezra Walian (afkomstig van Jong Ajax, red) lieten tussen de 60ste en 70ste minuut grote kansen onbenut.

Twintig minuten voor tijd zorgde Valpoort alsnog voor de derde thuistreffer. In het restant kwam Helmond Sport via Furhgill Zeldenrust (strafschop na een vermeende handsbal, red.) terug tot 3-1, maar spannend werd het niet meer.

Volgende week gaat de formatie van De Gier op bezoek bij FC Dordrecht.

 

8 september 2017

Deel dit artikel: