Strijd om play-offs: De Scenario's

Almere City FC heeft dankzij de 2-1 overwinning op Jong PSV een belangrijke stap gezet richting de play-offs om promotie. In de resterende twee duels kan deelname aan de nacompetitie definitief worden veiliggesteld. Daarvoor is een plaats bij de beste tien clubs in de Jupiler League vereist. Momenteel staat City exact op die tiende plek. We hebben de verschillende scenario’s op een rijtje gezet.

Scenario 1: Almere City FC plaatst zich vrijdag voor de play-offs

De ploeg van trainer Jack de Gier speelt aanstaande vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven en zou zich dan al kunnen plaatsen voor de play-offs. Bij een overwinning op de Brabanders en puntenverlies van nummer elf FC Volendam (dat speelt tegen koploper Jong Ajax) is kwalificatie een feit. Ook bij een gelijkspel tegen FC Eindhoven kan deelname aan de play-offs al zeker zijn, maar dit is afhankelijk van de resultaten van achtervolgers FC Volendam, FC Den Bosch en FC Oss.

Scenario 2: Almere City FC wacht een finale tegen FC Volendam

Op zaterdag 28 april, de laatste reguliere speelronde in de Jupiler League, wacht Almere City FC een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Mocht Almere City FC er aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven niet in slagen om een goed resultaat neer te zetten, dan kan dit duel alles bepalend worden. De Volendammers hebben een beter doelsaldo, wat bij een gelijk puntenaantal de doorslag zal geven. In dit geval zal de equipe van De Gier de concurrent uit het Vissersdorp dus op punten achter zich moeten houden. Of een gelijkspel hiervoor voldoende is, hangt af van de uitslagen van aanstaande vrijdag.

Scenario 3: Almere City FC haalt de play-offs niet

FC Volendam heeft drie punten achterstand op de Almeerders en FC Den Bosch en FC Oss volgen op vijf punten. Deze clubs kunnen de ploeg van De Gier dus nog passeren op de ranglijst. Uiteraard hopen we dit scenario te vermijden, maar het is duidelijk dat de laatste twee wedstrijden uitermate belangrijk zijn. Almere City FC heeft plaatsing voor de play-offs daarbij in ieder geval in eigen hand.

Ranking

7. FC Emmen 36-54 (56-49)
8. SC Cambuur 36-52 (53-52)
9. MVV 36-49 (55-53)
10. Almere City FC 36-49 (66-73)
11. FC Volendam 36-46 (58-63)
12. FC Dordrecht* 36-46 (52-74)
13. Jong AZ** 36-45 (55-66)
14. FC Den Bosch 36-44 (56-52)
15. FC Oss 36-44 (51-63)

*FC Dordrecht heeft een periodetitel gewonnen en is al zeker van deelname aan de play-offs

**Jong AZ maakt als beloftenteam geen kans op deelname aan de nacompetitie

Virtueel schema

Momenteel staat Almere City er dus goed voor. Mocht de huidige stand ook de eindrangschikking zijn, dan wacht de equipe van De Gier in de eerste ronde van de play-offs een dubbelde confrontatie met MVV. De Limburgers, die negende staan, hebben evenveel punten als Almere City FC, maar een beter doelsaldo. In dit virtuele schema kan echter nog van alles wijzigen. Almere City FC kan nog stijgen en zakken op de ranglijst en zelfs helemaal de nacompetitie mislopen. Na de komende twee speelronden weten we meer.

Ontknoping live meemaken

Wil jij de ontknoping in de Jupiler League live meemaken? Kaarten voor de duels met FC Eindhoven (uit) en FC Volendam (thuis) zijn online verkrijgbaar. Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

17 april 2018

Deel dit artikel: