Felixdaal tekent voor twee jaar

De 21-jarige Gino Felixdaal speelt komend seizoen bij Almere City. De van Vitesse afkomstige verdediger ondertekende vanmiddag om 16.30 uur in Almere een tweejarige verbintenis.

,,De ambities van de club zijn erg aantrekkelijk”, reageert een opgetogen Felixdaal. ,,Via mijn zaakwaarnemer ben ik met Almere City in contact gekomen en we hebben positieve gesprekken gevoerd. De club gaat voor een plek in het linker rijtje en dat spreekt me erg aan. Ik denk dat ik hier als speler beter kan worden.”

 Felixdaal is een fysiek sterke verdediger, die het liefst centraal in de achterhoede speelt. ,,Ik ben kopsterk en heb een goed overzicht”, vervolgt hij. ,,Daarnaast kan ik ook opbouwend van waarde zijn. Met corners wil ik vaak mee naar voren. Bij Jong Vitesse heb ik bewezen dat ik dan geregeld mijn goaltjes meepik.”

In Arnhem speelde Felixdaal afgelopen seizoen zeven wedstrijden in het eerste van Vitesse. ,,Maar bij Almere City hoop ik op meer speeltijd.” De verdediger heeft zin in het nieuwe seizoen en kan zich goed vinden in de ambities van de club. ,,Ik hoop dat we voor een verassing kunnen zorgen. Een periodetitel zou mooi zijn”, besluit hij lachend.

Woensdag keert ook Mitchell Kappenberg officieel terug op het oude nest. De Almeerse voetballer zal eveneens tekenen voor twee jaar. De clubleiding van Almere City verwacht de komende dagen de selectie verder aan te vullen. Op dit moment bestaat die uit Erwin Friebel, Dion Malone, Jonathan Robertson, Mikhail Rosheuvel, Mitchell Burgzorg en Leroy Resodihardjo.

Daarnaast werd vandaag bekend dat de oefenwedstrijd tegen Terek Grozny, die voor 14 juli op de agenda stond, definitief niet door gaat.

Door Jordy Haak

Foto: Redactie Almere City FC

21 juni 2011

Deel dit artikel: