Update 30 juni: Kunstgras bijna verdwenen.

Onder tropische omstandigheden zijn vandaag diverse werkzaamheden bij Almere City gestart. Schilders zijn druk in de weer in het hoofdgebouw van de club en de firma Ceelen Sport Constructies is begonnen met de vervanging van de grasmat.

De oude grasmat lag er al vijf jaar en moest vervangen worden indien Almere City het komend seizoen in de Jupiler League speelt. Alle voorbereidingen waren reeds getroffen, echter de onzekere situatie rond RBC zorgde er voor, dat er pas vorige week een knoop doorgehakt kon worden.

Vorige week werd er al een 'mini-gracht' rond het stadion gegraven voor de beregingsinstallatie en werden ook de rotererende reclameborden verwijderd. Deze komen niet terug, omdat de Jupilier League sinds vorig seizoen met LED-boarding werkt.

De werkzaamheden nemen enige weken in beslag, waarna Almere een topgrasmat in huis zal hebben die aan alle voorwaarden voldoet.

 

Update 30 juni 2011: Kunstgras bijna verdwenen uit het stadion.

De werkzaamheden in het stadion gaan onverminderd door. Het kunstgras is bijna verdwenen en de beregenings installatie word geplaatst. Als morgen de selectie weer zal gaan trainen zal dit niet zoals gebruikelijk in het stadion plaatsvinden. De verwachting is dat halverwege juli het nieuwe veld erin ligt. Wanneer het klaar is om te betreden zal later kenbaar zijn. Zeker is, dat Almere City haar eerste thuiswedstrijd van de competitie gewoon zal aanvangen in het Mitsubishi Forklift Stadion.

27 juni 2011

Deel dit artikel: