Ahannach trots op debuut voor Jong Marokko

Debuteren voor Jong Marokko. Op 9 september was het eindelijk zover voor Anass Ahannach. De 20-jarige middenvelder mocht voor het eerst het shirt van de jonge ‘Atlas Leeuwen’ dragen. Daarmee ging voor hem een wens in vervulling.

,,Het was een mooi debuut, want we hebben het met 1-0 gewonnen van Tunesië”, opent Ahannach. ,,Eerder dit jaar ben ik ook al eens gevraagd, maar toen kwam het niet uit. Daarom ben ik extra blij dat het nu wel gelukt is, het was een geweldige ervaring.”

De talentvolle middenvelder gaat daarna in op het taalaspect. ,,De helft van de ploeg spreekt Frans en andere andere helft spreekt Marokkaans. Soms was dat wel lastig. Hoewel ik mijn school heb afgemaakt, is spreken en luisteren in het Frans lastig. Gelukkig is mijn Marokkaans wel goed’”, knipoogt Ahannach, die meerdere teams uit de jeugdopleiding doorliep en sinds vorig seizoen vast bij het eerste elftal zit.

Tijdens zijn interlandtrip viel hem nog een ander aspect op. ,,In Marokko kijken de jonge voetballers erg op tegen spelers die uit Europa komen. Dat komt onder meer door het feit dat die jongens meestal direct in de basis staan. Voor mij was dat wennen, want ik ben het niet gewend dat medespelers tegen mij opkijken. Het scheelde overigens dat ik tijdens de trip steun had van Feyenoord-speler Mo El Hankouri.”

Ahannach blikt daarna kort terug op het bekerduel met FC Dordrecht (1-0 zege, red.). ,,In de tweede helft maakten wij het onszelf moeilijk, omdat we niet de 2-0 en 3-0 maakten. Toch ben ik blij dat we de volgende ronde hebben bereikt. Over mijn eigen spel als linkermiddenvelder ben ik niet helemaal tevreden. Het is een positie waar ik niet bekend mee ben. Dat is dus een beetje wennen, maar ik geniet van de speelminuten die ik krijg. De concurrentie is heviger dan vorig jaar. Het is vechten voor je plek, maar dat is ook een uitdaging en een motivatie om goed te blijven trainen en spelen. Het liefst speel ik op tien, maar ik vind het ook niet erg om op een andere plek op het middenveld te staan”, aldus Ahannach, die gelooft in een zege op RKC Waalwijk.

De formatie van voormalig Almere City-trainer Fred Grim staat twaalfde en heeft tot nog toe zes punten behaald. ,,Het is een goede ploeg, maar als wij deze lijn doortrekken moeten we kunnen winnen.”

Tickets voor het duel met RKC Waalwijk scoor je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

28 september 2018

Deel dit artikel: