Almere City FC gaat voor trainersduo Santoni en Tobiasen

De 38-jarige Michele Santoni wordt de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De Italiaanse Amsterdammer tekent in Almere voor twee seizoenen. Afgelopen seizoen was Santoni assistent-trainer bij het Italiaanse Cagliari uitkomend in de Serie A.De Deen Ole Tobiasen wordt de nieuwe assistent-trainer.

De 42-jarige ex-international komt over van Sparta Rotterdam en tekent in Flevoland ook voor twee seizoenen. Tobiasen verblijft momenteel nog in Rusland, waar hij als scout aanwezig is voor het Deense nationale elftal.  Santoni en Tobiasen vormen samen met de al eerder benoemde assistent-trainer Ivar van Dinteren het hart van de nieuwe technische staf.

Jonge trainer met een onderscheidende visie
Santoni werkte de afgelopen jaren voornamelijk in het Middellandse Zeegebied en was zo in dienst bij de Italiaanse clubs AS Livorno, AC Cesena en Lazio Roma. Het afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij Cagliari. Voor zijn aanstelling aldaar was Santoni onderdeel van de technische staf van Frank de Boer bij Inter Milan. Santoni maakte in het kielzog van De Boer de overstap naar de Nerazzurri, nadat hij eerder succesvol in de hoedanigheid van video-analist met de voormalig Nederlands international had samengewerkt bij Ajax.

Bij Almere City FC krijgt Santoni voor het eerst de kans zich te ontwikkelen als hoofdtrainer, net zoals zijn voorganger Jack de Gier dat drie seizoenen geleden kreeg. Santoni: “Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken.”

Technisch directeur Robert Maaskant licht de selectie van Santoni toe: “Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club.”

Kasteelheer voor Almere City FC
Ole Tobiasen komt over uit Rotterdam, waar hij twee seizoenen geleden begon als hoofdtrainer van Jong Sparta, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Hierna werd Tobiasen assistent-trainer van het eerste elftal van de Kasteelheren, een rol die hij eerder al in 2016 vervulde bij NAC. De Deen is gewend met jonge talentvolle spelers te werken: vroeg in zijn trainersloopbaan was hij jeugdtrainer bij onder andere Roda JC, MVV en NAC.

Tobiasen is blij met zijn kans om bij Almere City FC aan de slag te gaan: “Het toekomstperspectief om bij Almere City FC aan de slag te gaan, was te mooi om aan mij voorbij te laten gaan. Ik denk dat de directie van Almere City een goede en jonge technische staf heeft samengesteld, die door samenwerking succesvol kan zijn.”

Technisch directeur Robert Maaskant legt uit waarom de keuze op Tobiasen is gevallen: “Tobiasen heeft een fantastisch voetbal c.v. Hij heeft onder moeilijke omstandigheden de taak meegekregen om onder ander Jong Sparta beter te maken. Hij staat erom bekend dat hij een neus heeft voor het ontwikkelen en opleiden van talent. Zijn kerncompetenties passen uitstekend bij onze jonge en ambitieuze club.”

Naast trainer was Tobiasen ook een verdienstelijk voetballer. Tijdens zijn loopbaan voetbalde hij onder andere voor FC Kopenhagen, sc Heerenveen, AFC Ajax, AZ en MVV. Tobiasen kwam zes keer uit voor de nationale ploeg van Denemarken.

 

Foto: Ron Baltus

20 juni 2018

Deel dit artikel: