Almere City FC moet waken voor vurig Dordrecht

Voor Almere City FC begint morgen een nieuw  avontuur. De ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni laat de vierde plek op de ranglijst en de koppositie in de eerste periode even voor wat het is, zodat de ploeg zich kan concentreren op de KNVB Beker. Daarin treft het in de eerste ronde FC Dordrecht. In het Yanmar Stadion wordt om 19:45 uur afgetrapt.

De charme van de KNVB Beker is dat er van alles kan gebeuren. Of je nu bovenaan staat in de Eredivisie of verdienstelijk mee voetbalt in de Tweede Klasse: het bekertoernooi doet niet aan rangen en standen. Ook niet voor FC Dordrecht, de ploeg die momenteel onderaan bivakkeert in de Keuken Kampioen Divisie. Michele Santoni kijkt uit naar het treffen: ,,Ik heb liever een voetballende tegenstander, dan een amateurteam dat twee speelronden en lijf- en ledematen op wil offeren om een ronde verder te komen.”

De voetballende tegenstander van dinsdagavond, pakte slechts één punt in het huidige seizoen. In de openingsronde van de Keuken Kampioen Divisie speelden De Schapenkoppen gelijk tegen Helmond Sport, waarna vijf verliespartijen volgden. Volgens Santoni is dat echter geen graadmeter: ,,FC Dordrecht speelt niet zo slecht als dat de rangschikking doet vermoeden. Wel zie je dat de ploeg zoekende is en naar vastigheid verlangt. Vijf verliespartijen op rij maakt de ploeg wellicht onzeker, maar zeker niet radeloos. Ik verwacht een mooie pot voetbal en wij zijn het verplicht deze voor eigen publiek over de streep te trekken.”

Pech voor Dordt is dat het een equipe treft die goed in haar vel zit. Met 13 punten uit zes wedstrijden maakt Almere City FC een voortreffelijke start door. Santoni wil de lijn graag doorzetten en doet dan ook geen concessies aan de opstelling dinsdagavond: ,,Dit toernooi is belangrijk voor de club. Elke voetballer wil de kans krijgen om in grote stadions te spelen en mooie tegenstanders te treffen: de KNVB Beker geeft daar de gelegenheid toe.”

Seizoenkaarthouders kunnen bij het bekerduel gratis naar binnen. Overige bezoekers betalen dankzij Rixax Verhuur slechts vijf euro voor een toegangskaartje. Kaarten bestel je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

24 september 2018

Deel dit artikel: