Almere City FC versterkt zich met Delvechio Blackson

Almere City FC heeft met Delvechio Blackson de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De 22-jarige linksback komt transfervrij over van SC Cambuur, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. Blackson tekent, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, een contract voor twee seizoenen.

,,Het is voor mij een jongensdroom om hier te gaan voetballen”, glundert Blackson. ,,Ik ben opgegroeid in Almere en de club zit eigenlijk al van jongs af aan in mijn hart. Ik hoopte altijd hier eens te mogen spelen. Toen ik in februari met Cambuur op bezoek kwam in het Yanmar Stadion vertelde ik dat nog aan Calvin Mac-Intosch. Nu is het zover.”

Blackson omschrijft zichzelf als een aanvallende back. ,,Ik heb snelheid, ben redelijk lang en kan één op één mijn mannetje uitschakelen. Daarnaast blijf ik altijd hard werken. Ook op de trainingen geef ik honderd procent. Ik wil alles eruit halen.”

Het doel van Blackson is om bij Almere City FC een basisplaats te veroveren. ,,Ik wil inderdaad veel minuten maken en de club verder helpen. Aan het gesprek met de trainer heb ik een heel goed gevoel overgehouden. Ik kijk er dan ook naar uit om hier aan de slag te gaan.”

Trainer Jack de Gier is blij met de komst van de linksback. ,,We volgen Delvechio al langer. Hij is snel, fysiek sterk en past qua manier van voetballen goed bij de club. Bovendien is het een jongen met ambitie. Het is mooi dat we zo snel hebben kunnen handelen en dat we diverse andere clubs te snel af zijn geweest.”

Foto: Delvechio Blackson, algemeen directeur John Bes en Rene Wagelaar, intermediar WSB Soccer bij de contractondertekening; Redactie Almere City FC

11 mei 2017

Deel dit artikel: