Almere City FC versterkt zich met Sherjill MacDonald

Almere City FC heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog versterkt met Sherjill MacDonald. De 31-jarige aanvaller komt over van KVC Westerlo en tekent een tweejarig contract in Almere.

De nieuwe aanwinst is op meerdere posities inzetbaar. ,,Ik ben van nature spits, maar kan ook op de flanken goed uit de voeten”, laat MacDonald in een eerste reactie weten. ,,Ik heb al meerdere gesprekken met trainer Jack de Gier gevoerd en hij heeft aangegeven dat ik mij vooral op de rechtsbuitenpositie moet focussen.”

De oefenmeester is blij met de nieuwe aanwinst. ,,We waren op zoek naar een buitenspeler en het voordeel van Sherjill is dat hij op alle aanvallende posities uit de voeten kan. Dus dan hebben we nog meer mogelijkheden”, aldus De Gier.

MacDonald brengt de nodige ervaring met zich mee. De aanvaller voetbalde eerder onder meer in Engeland (West Bromwich Albion), Amerika (Chicago Fire) en België (Anderlecht, KSV Roeselare, Germinal Beerschot en Westerlo). Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Sparta Rotterdam.

,,In de slotfase van het seizoen heeft hij nog een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van het kampioenschap met Sparta”, vervolgt De Gier. ,,Het is een jongen die power brengt, snelheid heeft en die echt iets toevoegt aan onze selectie.”

MacDonald stond dinsdagochtend al voor het eerst op het trainingsveld. ,,Ik ken Kees van Buuren nog van Sparta en met Paul Quasten heb ik jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld. Het was leuk hen weer te zien. Assistent-trainer Marco Heering ken ik nog uit mijn tijd bij AGOVV. Ik heb altijd een warme band met hem gehad en via Marco is ook het eerste contact met deze club ontstaan. Mijn eerste indruk is super. Alles is professioneel geregeld en de faciliteiten zijn top.”

Het doel van MacDonald is om belangrijk te worden voor de ploeg. ,,Ik hoop veel minuten te gaan maken en met plezier te voetballen. De hele voorbereiding heb ik bij Westerlo meegemaakt, alleen de laatste wedstrijden heb ik niet meer gespeeld. Daardoor heb ik een kleine achterstand. Maar met de interlandbreak heb ik anderhalve week om hier mee te trainen. Ik hoop zo snel mogelijk van waarde te zijn voor de ploeg”, besluit hij enthousiast.

Foto: Trainer Jack de Gier (r.) overhandigt een wedstrijdshirt aan Sherjill MacDonald; Redactie Almere City FC

30 augustus 2016

Deel dit artikel: