Almere City FC zwaait af in KNVB Beker

Almere City FC is er niet in geslaagd om door te dringen tot de achtste finales van de KNVB Beker. Op bezoek bij Tweede Divisionist Kozakken Boys ging het mis voor de equipe van trainer Michele Santoni. Op een nat en koud sportpark De Zwaaier kregen de Almeerders diep in blessuretijd de 2-1 om de oren, waardoor er een einde is gekomen aan deze editie van de #RixaxRoad2Final.

De ploeg van Santoni begon beroerd aan het duel in Werkendam. Tim Receveur probeerde na een kleine tien minuten de bal weg te werken, maar schoot hard tegen de rug van Niek Vossebelt. Met enig geluk kwam de bal zodoende voor de voeten van Ahmed el Azzouti, die optimaal profiteerde en Chiel Kramer met een geplaatste schuiver kansloos liet.

City kon daar lange tijd weinig tegenover stellen. Een kopkans voor Stijn Meijer en een buitenspelgoal van Edoardo Soleri waren de schaarse hoogtepunten. Toch kregen de Almeerders op slag van rust een enorme kans op de gelijkmaker. Na een goede actie van Anass Ahannach en een slim hakje van Soleri verscheen Meijer alleen voor de goal. Oog in oog met de doelman mikte hij echter over.

Na de rust kwam de equipe van Santoni iets beter uit de kleedkamer, wat resulteerde in enkele kleine kansjes. Torino Hunte stuitte met een afstandsschot op doelman Den Hartog. De rebound was voor Vossebelt, maar zijn inzet was eveneens een prooi voor de keeper.

Met enkele wissels probeerde Santoni vervolgens meer grip op de wedstrijd te krijgen. Zo maakte Niek Vossebelt plaats voor Jerge Hoefdraad, die na een periode van blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen mocht maken. Kevin Luckassen verving Soleri en Moustapha Seck kwam binnen de lijnen voor Faris Hammouti.

In de tachtigste minuut wierp het zijn vruchten af. Uit een vrije trap van Francis tikte Meijer de 1-1 binnen. Baten mocht die goal echter niet, want in de dying seconds ging het alsnog mis voor City. Chiel Kramer kreeg een afstandsschot niet goed onder controle, waarna El Azzouti de 2-1 binnen tikte. De scheidsrechter maakte direct een einde aan de wedstrijd, waardoor Kozakken Boys – waar voormalig Almere City-speler Jeffrey Rijsdijk de hele wedstrijd speelde – doordrong tot de achtste finales van de KNVB Beker.

Almere City FC moet zich vrijdag zien te herpakken, wanneer de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma staat.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

30 oktober 2018

Deel dit artikel: