American Football in het Yanmar Stadion!

Op zondag 2 Oktober staat er in het Yanmar Stadion een jeugd American Football wedstrijd op het programma. De Dutch Junior Lions nemen het op tegen de EAFL Falcons, het U19 nationale team uit de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd zal om 13:00 beginnen. Het belooft een mooie American Football middag te worden, met de bijbehorende sfeer!

Kaarten kosten € 5,00 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen €2,50. Seizoenkaarthouders van Almere City FC hebben gratis toegang.  

De Dutch Junior Lions is het U19 selectieteam van de American Football Bond Nederland. De spelers komen uit voor voor een zevental teams uit heel Nederland in de Jeugd Tackle competitie. Rondom de locatie in Almere zijn twee verenigingen actief in de Jeugd Tackle competitie: Flevo Phantoms (Almere) en Lelystad Commanders.  De Amsterdam Crusaders kent ook een Jeugd Tackle team.  

Dutch Junior Lions gaat een poging doen om in 2017 het EK in Frankrijk te halen. De head coach en zijn staf hebben aardig wat succes in de afgelopen jaren geboekt, maar het halen van een EK staat nog op de wensenlijst.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

26 september 2016

Deel dit artikel: