De cijfers achter City: hoogste tijd voor een driepunter

Helmond Sport, de huidige nummer zestien van de Keuken Kampioenen Divisie, zal er morgen alles aan doen om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De ploeg van Rob Alflen wist immers als enige in de competitie nog geen wedstrijd te winnen. Datapartner Remiqz dook in de cijfers en concludeert dat het weer tijd is voor een driepunter.

De Helmonders staan er op basis van het aantal onderling gespeelde wedstrijden tegen Almere City FC echter best goed voor. Sinds de naamswijziging van onze club in 2010, speelden we liefst achttien keer tegen Helmond Sport: hiervan won Helmond Sport zeven edities, werd het twee keer gelijk en won Almere City FC negenmaal.

Tijdens de achttien edities tussen Helmond Sport en Almere City FC vielen er gemiddeld exact drie doelpunten per wedstrijd. Van de in totaal 54 gemaakte doelpunten, was het dertig keer raak voor Almere City FC en 24 keer voor Helmond Sport. Van de laatste vijf keer dat Almere City FC in Helmond op bezoek ging, wist 036 slechts één keer de drie punten mee terug naar Almere te nemen. Drie keer mondde het duel uit in een nederlaag en eenmaal deelden Helmond Sport en Almere City FC de punten.

Verwachtingen
Het verschil in kwaliteit tussen Helmond Sport en Almere City FC laat zich zien in de gemiddelde Global Player Index (GPI) van beide ploegen tot nu toe. De GPI is ontwikkeld door Remiqz en meet de individuele bijdrage van iedere speler aan de teamprestaties.

Op basis van de gemiddelde speelsterkte van alle spelers op het veld maakt Remiqz vervolgens een voorspelling van de uitslag. Met een gemiddelde GPI van 216 heeft Helmond Sport momenteel alleen FC Dordrecht onder zich qua speelsterkte. Met onze huidige gemiddelde GPI van 836 maken we dan ook een goede 45% kans om te winnen, terwijl de kans op een gelijkspel 24% is.

Verbazingwekkende vergelijking: de gemiddelde GPI van Kozakken Boys dit seizoen is gelijk aan 611, waarmee ze op papier dus een sterkere ploeg hebben dan Helmond Sport. Kortom, morgen is er een goede mogelijkheid voor de ploeg van Michele Santoni om na vier duels zonder overwinning weer aan het langste eind te trekken!

Data van InStat (http://instatsport.com) / Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com)

1 november 2018

Deel dit artikel: