Fred Grim per direct trainer Almere City FC

Fred Grim, Ajax en Almere City zijn overeengekomen dat Fred Grim per direct aan de slag gaat als hoofdtrainer bij Almere City FC, waarmee de samenwerking die beide clubs sinds 2005 hebben nog eens wordt benadrukt.

Donderdagmorgen is de nieuwe trainer aan de selectie van Almere City FC voorgesteld.
De voormalig doelman volgt bij Almere City FC trainer Dick de Boer op en tekent een contract dat hem tot 2015 aan de ploeg bindt. Grim (Amsterdam, 17 augustus 1965) is sinds 2010 verantwoordelijk voor het hoogste jeugdelftal, de A1 en was eerder keeperstrainer in de jeugdopleiding van Ajax.

In 2003 behaalde hij het diploma Trainer/Coach 1, waarna de Amsterdammer in juli 2004 trainer van de beloften werd. Vervolgens was hij van 2005 tot 2007 lid van de technische staf van de A-selectie van Ajax.

In 2007 vervolgde Grim zijn carrière als assistent-trainer bij Sparta Rotterdam en keerde in 2009 - inmiddels in bezit van het diploma coach betaald voetbal - terug bij Ajax. De tijdelijke vervanger van Dick de Boer, Edwin van Ankeren, zal net als onder De Boer, fungeren als assistant-trainer.

Foto: Fred Grim en Dennis Bergkamp stonden vorig jaar samen aan de zijlijn bij de A1 van Ajax. (foto: De Telegraaf)

11 oktober 2012

Deel dit artikel: