Hammouti: 'Met geduld is het zover gekomen'

Faris Hammouti zette deze zomer zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Almere City FC. De Marokkaans jeugdinternational, die zich nadrukkelijk liet zien in de play-offs om promotie, wil dit seizoen uitgroeien tot een vaste waarde. ,,Dat is wel de bedoeling, dit moet mijn jaar worden. Ik sta momenteel in de basis en wil dat vasthouden”, aldus de centrale verdediger.

De inmiddels 21-jarige Hammouti doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en wil in het Yanmar Stadion de volgende stap maken in zijn carrière. Nadat hij eerst werd gehuurd van de Rotterdamse topclub, koos hij er enkele maanden geleden heel bewust voor om Almere City FC trouw te blijven. ,,Ik had ook weg kunnen gaan, maar ik ken iedereen hier en voel het vertrouwen. Afgelopen jaar was ik natuurlijk geen onbetwiste basisspeler, maar ik ben hard blijven werken. In de play-offs heb ik de kans gekregen en die heb ik met beide handen aangepakt. Met geduld is het zover gekomen. Het is nu aan mij om het vertrouwen dat ik voel te blijven terugbetalen.”

Hecht team

Over de seizoenstart is de talentvolle verdediger redelijk tevreden. ,,Ik vind dat onze ploeg in vrij korte tijd een hecht team is geworden. Het middenveld en de aanval zijn volledig vernieuwd en in de verdediging staan eigenlijk ook nog maar twee spelers van vorig jaar. Toch denk ik dat wij in de top van de Eerste Divisie mee kunnen draaien. We balen er allemaal van dat we de thuiswedstrijd tegen Roda JC verloren, want die hadden we moeten winnen. En natuurlijk is het zuur dat we tegen MVV in de slotminuten twee punten weggeven. Maar we moeten dit zien als leermomenten en deze lessen meenemen om gedurende het seizoen verder te groeien.”

Marokko

Daarbij zal Hammouti wel enkele wedstrijden moeten missen, omdat hij jeugdinternational is bij Marokko. Met de nationale ploeg wachten in november enkele kwalificatieduels voor de Africa Cup. ,,Ik ben er trots op om voor mijn land uit te komen. Tijdens interlands doe je bovendien ervaringen op die je daarna weer mee terug neemt naar de club. In de afgelopen interlandperiode was Anass Ahannach opgeroepen voor Marokko O23. Hij heeft me wat appjes gestuurd, waaruit blijkt hoe blij en trots hij is. Ontzettend leuk om te zien.”

'Altijd erin geloven'

Voorlopig ligt de focus van Hammouti echter volledig op Almere City FC. Hij gelooft heilig in een succesvol seizoen. ,,En dat moet iedereen doen. Neem de play-off duels met Roda JC als voorbeeld. Dat was ook een Eredivisieclub, maar wij zijn die wedstrijd ingegaan met de gedachte: dat kan ons niks schelen. Het is zaak om iedere wedstrijd erop te knallen en met elkaar te geloven in een resultaat. Dan kunnen wij iedere wedstrijd winnen.”

Tickets voor het duel met Jong FC Utrecht van vrijdagavond (20.00 uur) bestel je online door hier te klikken.

13 september 2018

Deel dit artikel: