'Iedereen beseft dat we iets moois kunnen neerzetten'

Onder een stralend lentezonnetje bereidt Almere City FC zich voor op de halve finale van de play-offs. In een dubbele confrontatie met Eredivisieclub Roda JC gaat uitgemaakt worden welke club zich plaatst voor de eindstrijd. De Eredivisie gloort aan de horizon. ,,Ik heb het gevoel dat we Roda JC ook gaan pakken”, klinkt het strijdvaardig uit de mond van Silvester van der Water.

De 21-jarige buitenspeler had afgelopen zaterdag een groot aandeel in de 3-2 overwinning op MVV. Na de eerdere 1-3 zege in Maastricht was dat ruim voldoende om de halve eindstrijd van de nacompetitie te bereiken.

,,Roda JC is een voetballende ploeg, die in de afgelopen weken heeft aangetoond goed in vorm te zijn”, weet Van der Water, die de Limburgers afgelopen weekeinde overigens met 2-3 zag verliezen van ADO Den Haag. ,,Natuurlijk weten we dat het twee lastige wedstrijden worden, maar het vertrouwen bij ons is ook groot.”

De laatste drie wedstrijden werden door de ploeg van trainer Jack de Gier immers allemaal in winst omgezet. Achtereenvolgens werden FC Volendam en twee keer MVV verslagen. ,,We hebben een seizoen met ups en downs gehad”, beaamt Van der Water. ,,Vooral in de tweede seizoenshelft zat daar een mindere periode tussen, maar als je dan ziet hoe we nu terugkomen… Iedereen beseft dat we iets moois kunnen neerzetten.”

Het is immers pas één keer eerder voorgekomen dat Almere City FC doordrong tot de halve finale van de play-offs. Dat was twee jaar geleden, toen Eredivisieclub Willem II uiteindelijk over twee duels te sterk was voor de equipe van De Gier. Nu volgt een nieuwe kans om historie te schrijven.

,,Dat past bij onze ambities”, reageert de coach. ,,Onze doelstelling is om het ieder jaar ietsje beter te doen. Dat is qua eindklassering op de ranglijst net niet gelukt, maar in de nacompetitie kunnen we nu wel een slag slaan. Ik heb vooraf al gezegd dat als wij de play-offs zouden halen, wij daar mijns inziens een serieuze rol in kunnen spelen. We staan nu in de halve finale en willen graag de finale halen. Daar gaan we dan ook alles aan doen.”

Met Roda JC treffen de Almeerders een lastige opponent. ,,Zij zijn licht favoriet, maar in het voetbal kan veel gebeuren. Ik schat de kans ongeveer 60/40 in”, aldus De Gier. ,,Wij moeten twee wedstrijden top zijn om Roda JC te verslaan. Dat is dan ook de missie. Zorgen dat we er staan en pieken op het juiste moment.”

In eigen huis wacht donderdag (20.00) de eerste confrontatie met Roda JC. Zondag (20.00 uur) volgt de return in Kerkrade. Alle informatie over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd lees je hier.

Foto: Lenno van Dekken

8 mei 2018

Deel dit artikel: