Jordy Brouwer tekent bij Almere City FC

De 23-jarige Jordy Brouwer heeft een maandagmiddag een contract getekend bij Almere City FC. De ras-Hagenees speelt in ieder geval tot aan het eind van het seizoen in Almere.

De rechstbenige centrumspits Brouwer traint al sinds begin december 2011 bij de dit seizoen goed presterende formatie van trainer Dick de Boer.

Brouwer bracht zijn jeugd door in zijn woon- en geboorteplaats Den Haag en maakte op zijn 15e de overstap naar Ajax. In zijn laatste jaar als A-speler bij de Amterdammers kreeg hij een aanbieding van Liverpool en maakte de overstap.

,,Ik kijk nergens met spijt op terug. Na de gesprekken met Liverpool-trainer Benitez was de keuze snel gemaakt. Dat het daar niet gelukt is, ervaar ik niet als een schande. De concurrentie is daar heel groot”, aldus Brouwer.

Vorig seizoen tekende hij een contract bij de club waar hij als jeugdspeler een jaar vertoefde, ADO Den Haag, maar de goed presterende Bulyikin hield hem uit de basis. Na zes weken zonder voetbal belandde Brouwer via zijn zaakwaarnemer Søren Lerby eind vorig jaar bij Almere City FC.

Trainer Dick de Boer is uitermate tevreden met de komst van zijn nieuwe spits: ,,Hij is slim en sterk, een goed aanspeelpunt en verdeeld goed. Daarnaast weet hij op het juiste moment voor de goal te komen. Ik hoop voor hem en ons dat hem het lukt zijn oude vorm terug te krijgen. Dan beleven we er allemaal plezier aan.”

Brouwer: ,,Ik ben blij met deze kans. Almere City FC heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en is een club met een toekomstvisie. Voor mij is het nu erop of eronder, maar ik heb er ieder geval alle vertrouwen in.”

Aanstaande vrijdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur is Brouwer zoals het er nu naar uitziet speelgerechtigd. Na de ondertekening zijn direct de overschrijvingsformulieren de deur uit gegaan. Of hij speelt, dat weet alleen trainer Dick de Boer.

6 februari 2012

Deel dit artikel: