Maarten Stekelenburg nieuwe trainer Almere City FC

Almere City FC neemt na drie jaar afscheid van hoofdtrainer Fred Grim. De 49-jarige oefenmeester gaat per 1 juli aan de slag bij de KNVB. Hij zal worden opgevolgd door Maarten Stekelenburg.

,,Wij zijn Fred dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij kan nu een volgende stap maken in zijn trainerscarrière en die kans willen we hem niet ontnemen”, aldus Arie van Eijden, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Grim loodste Almere City de afgelopen jaren naar respectievelijk een dertiende, achttiende en tiende plaats op de ranglijst. Hij werd tweemaal verkozen tot beste trainer van een periode in de Jupiler League. Afgelopen seizoen won hij met Almere City voor het eerst in de historie een periodetitel, waardoor de club mocht deelnemen aan de play-offs om promotie. Almere City wenst Fred veel succes bij de KNVB!

Maarten Stekelenburg, die de omgekeerde weg bewandelt, is vanaf 1 juli de nieuwe trainer van Almere City FC. Hij tekent een contract voor 1 jaar, met een optie voor nog een tweede jaar. ,,Ik heb verschillende gesprekken gevoerd met de mensen binnen de club en heb daar een goed gevoel aan overgehouden”, aldus Stekelenburg.,, Ik ga werken met een jonge, frisse spelersgroep en er staat een goede organisatie. Zaterdag staat de eerste training op het programma. Dan gaan we aan de slag. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Stekelenburg, die op 13 december 1972 werd geboren in Amsterdam, begon zijn trainerscarrière in 1999 in de jeugd van Ajax. Hij was daar trainer van diverse jeugdelftallen en had ook een tijdje het tweede elftal onder zijn hoede. De 42-jarige Stekelenburg groeide uit tot coördinator van de bovenbouw en was in 2005 zelfs tijdelijk hoofd opleidingen.

Vanaf 1 januari 2009 bekleedde hij diezelfde functie bij satellietclub Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Nadat Foppe de Haan daar stopte als trainer van de A-selectie, werd Stekelenburg aangesteld als hoofdcoach.

De afgelopen jaren was Stekelenburg werkzaam bij de KNVB als bondscoach van het Nederlands elftal onder 17 jaar en 18 jaar. In mei 2014 loodste hij die ploeg naar de finale van het EK, waarin uiteindelijk na strafschoppen van Engeland werd verloren.

Bij Almere City zal Stekelenburg, die in mei vorig jaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, zijn debuut maken als trainer in het Nederlands betaald voetbal.

22 juni 2015

Deel dit artikel: