Metalsi: 'Juiste moment voor volgende stap'

In het bijzijn van de nieuwe trainer Maarten Stekelenburg heeft Abdel Metalsi zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Almere City FC. De 21-jarige verdediger komt over van Jong Vitesse, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van de beloftencompetitie werd.

,,Ik heb ontzettend veel zin om bij deze club aan de slag te gaan en kijk nu al uit naar de eerste training”, vertelt de kersverse aanwinst. Metalsi komt naar eigen zeggen het best uit de verf als rechter centrale verdediger. ,,Ik ben sterk in één-tegen-één-duels, beschik over voetballend vermogen en kan opbouwend mijn steentje bijdragen”, omschrijft hij zijn eigen kwaliteiten.

Metalsi werd door Fred Grim benaderd om bij Almere City te komen spelen. ,,Dat hij nu Jong Oranje gaat coachen gun ik hem van harte. Het is een mooie stap in zijn carrière. Voor mij verandert er niet zoveel. Ik heb ook al kort gesproken met Maarten Stekelenburg en kijk er gewoon ontzettend naar uit om hier aan de slag te gaan. Mijn gevoel bij Almere City is gewoon goed.”

Met Jong Vitesse heeft Metalsi een mooi jaar achter de rug. ,,Alles klopte gewoon. Vorig jaar slaagden we er net niet in om kampioen te worden, doordat we in De Kuip van Feyenoord verloren. Nu lukte het wel. Het was een jaar vol hoogtepunten, waarin ik mij zowel sportief als mentaal heb ontwikkeld. Voor mijn gevoel is het nu het juiste moment om de stap naar het betaald voetbal te maken.”

Met zijn ambities is niets mis. ,,Ik hoop dat we met Almere City opnieuw kunnen meestrijden om een plek in het linker rijtje. Afgelopen seizoen is de club op de tiende plaats geëindigd. Het is een mooi doel om te proberen het nu nog beter te doen.”

Foto: Abdel Metalsi tekent in het bijzijn van trainer Maarten Stekelenburg zijn contract bij Almere City FC; Redactie Almere City FC

23 juni 2015

Deel dit artikel: