Ook Torino Hunte kiest voor Almere City FC

Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Torino Hunte. De 27-jarige vleugelaanvaller trainde al enkele weken mee met de ploeg van trainer Michele Santoni en zette vandaag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Hunte debuteerde in september 2013 in het betaald voetbal namens FC Eindhoven. Twee jaar lang voetbalde hij bij de Brabanders, waarna hij de overstap maakte naar VVV-Venlo. Daar ontwikkelde hij zich tot een vaste waarde in het elftal van trainer Maurice Steijn. Met VVV werd Hunte in het seizoen 2016/2017 kampioen in de Eerste Divisie. Afgelopen jaar kwam hij tot 32 optredens in de Eredivisie.

,,Ik train sinds enkele weken mee met Almere City FC”, reageert Hunte. ,,Dat was in eerste instantie vooral bedoeld om fit te blijven, maar in die periode heb ik een heel warm gevoel bij de club gekregen. Alles is perfect geregeld en de ploeg speelt aantrekkelijk voetbal. Maar vooral het aspect dat de club groeiende is spreekt mij aan. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken en daarom heb ik ook voor twee jaar getekend.”

Technisch directeur Robert Maaskant: ,,Ondanks dat we er op de ranglijst fantastisch voor staan, wilden we nog een extra kwaliteitsimpuls aan de selectie geven. Dat hebben we gedaan door Torino Hunte voor twee jaar vast te leggen. Torino heeft bij VVV-Venlo bewezen dat hij een prima Eredivisie-speler is. Hij kan ons zeker helpen bij het verwezenlijken van onze ambities.” 

10 oktober 2018

Deel dit artikel: