Op bezoek bij de 'koning van de gelijke spelen'

Na een reeks mindere resultaten staat Almere City FC vrijdagavond voor de opgave om de rug te rechten. Op bezoek bij Helmond Sport jaagt de equipe van trainer Michele Santoni op de zevende overwinning van het seizoen. Bij een zege houden de Almeerders aansluiting bij de absolute topploegen in de Eerste Divisie. Bovendien betekent het duel in Brabant de start van de tweede periode.

Met Helmond Sport treft City de ‘koning van de gelijke spelen’. De ploeg van trainer Robby Alflen bleef dit seizoen al zes keer steken op een gelijkspel. Alleen Jong AZ kwam aan datzelfde aantal puntdelingen. Tegen FC Dordrecht, FC Twente, Jong PSV, FC Volendam, Jong AZ en MVV bleef een winnaar uit. De overige vijf gespeelde wedstrijden gingen verloren voor Helmond Sport, dat zodoende nog altijd wacht op zijn eerste zege van deze voetbaljaargang.

De Brabanders zijn terug te vinden op de achttiende plaats van de ranglijst en houden momenteel alleen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht onder zich. Toch zal de opponent van vrijdagavond niet onderschat mogen worden. ,,Wij realiseren ons dat een goed resultaat noodzakelijk is om in de bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie mee te blijven doen”, vertelt Bram van Vlerken, die 23 jaar geleden het levenslicht zag in Helmond.

,,Voordat ik naar PSV ging heb ik in de jeugd van Helmond Sport gevoetbald”, vervolgt de rechtsback. ,,Het duel heeft daardoor wel een speciaal tintje voor mij. Er komen ook veel bekenden kijken. Dat is natuurlijk altijd leuk, maar uiteindelijk telt het resultaat.”

Op verzoek gaat Van Vlerken kort in op de aanstaande tegenstander. ,,Helmond Sport heeft dit seizoen vrij veel spelers van NAC gehuurd. Goede voetballers, maar ook jongens die fysiek nog moeten wennen aan het niveau. Daar liggen kansen voor ons.”

Almere City FC kan met een fijn gevoel terugkijken naar de laatste ontmoeting in het SolarUnie Stadion. Vorig jaar wonnen de Almeerders met 1-2 in Helmond. Giovanni Hiwat bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Dennis van der Heijden de stand gelijk trok. Diep in blessuretijd zorgde Calvin Mac-Intosch met een doelpunt uit een hoekschop voor grote ontlading bij de spelers en meegereisde fans.

Vrijdagavond is het doel uiteraard om de punten wederom mee terug naar Flevoland te nemen. ,,De afgelopen twee dagen hebben we gebruikt om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het treffen met Helmond Sport. Vrijdagavond moeten we er weer staan”, aldus Michele Santoni.

Tickets voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport bestel je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

1 november 2018

Deel dit artikel: