Rodney Sneijder naar Almere City FC

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft Almere City FC Rodney Sneijder vastgelegd. Komende week traint de speler die eerder uitkwam voor Ajax, FC Utrecht en RKC voor het eerst mee bij Almere City FC.

Rodney Sneijder is de tweede aanwinst van Almere City FC deze week. De 22-jarige middenvelder komt over van RKC Waalwijk en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. ,,Ik heb er enorm veel zin in. Maandag sluit ik aan bij de groep en ik hoop volgende week in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven mijn debuut te kunnen maken”, reageerde Sneijder opgetogen. Verschillende clubs uit binnen- en buitenland toonden de afgelopen weken interesse in de creatieve middenvelder, maar Sneijder koos bewust voor Almere City FC.

,,Er lagen inderdaad aanbiedingen van diverse clubs uit het buitenland. Die waren financieel aantrekkelijk, maar dan zou ik uit beeld raken. Ook clubs uit de top van de Jupiler League informeerden naar mijn diensten, maar bij Almere City had ik het beste gevoel. Ik had al een beeld van de club door de samenwerking met Ajax en ik heb een goed gesprek gehad met Fred Grim. De professionaliteit van de club spreekt me aan. Alles is goed geregeld. Ik hoop hier weer stappen te kunnen gaan maken.”

Sneijder brengt de nodige ervaring met zich mee. Het jongere broertje van Wesley Sneijder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde bij FC Utrecht en RKC in de eredivisie. Het afgelopen half jaar kwam hij voornamelijk uit voor de beloftenploeg van de Waalwijkers. ,,Mijn laatste wedstrijd was toevallig tegen Jong Almere City. Met een goal en een assist heb ik die periode nog goed afgesloten, maar voor mij was het geen optie om op die manier door te gaan. Het voetbal in de Jupiler League is misschien anders, maar dat zal geen probleem zijn. Ik kijk ernaar uit om bij Almere City aan de slag te gaan.”

Grim is blij met de komst van Sneijder. ,,Rodney heeft een goede opleiding gehad en ervaring opgedaan op een hoger niveau. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al het nodige meegemaakt. Bovendien is Sneijder een speler met een beetje gif in zijn spel. Dat is een meerwaarde voor de ploeg.”

1 februari 2014

Deel dit artikel: