Ter Borgh: ,,Dit gaan we vieren”

,,Het is bijna te mooi om waar te zijn. Ik speel al vanaf de minipups bij Almere City FC. Tot een paar jaar terug durfde ik niet te dromen dat ik zou mogen debuteren in het eerste elftal”, vertelde Jordy ter Borgh na afloop van het met 3-0 gewonnen duel bij FC Oss.

De verdediger maakte in de 87e minuut zijn debuut in het shirt van Almere City. Hij verving een ander jong talent, Soufyan Ahannach. Ter Borgh, zoon van oud-voorzitter René ter Borgh, is de eerste debutant die heel de jeugdopleiding van City doorliep. ,,We gaan het thuis zeker even vieren, natuurlijk niet te uitbundig, want maandag staat weer Jong Feyenoord op het programma.”

De eerstejaars senior zit sinds dit seizoen bij de selectie van trainer Fred Grim. ,,Of ik ongeduldig werd? Zo lang er iemand op mijn positie speelt die beter is, is het logisch dat de trainer niet voor mij kiest. Dan verdienen zij het om te spelen. Ik had mazzel dat een paar spelers niet fit waren. Ik ben tevreden over dit seizoen. Ik speel bijna elke wedstrijd in de beloften. Daardoor krijg ik volop de kans om mij te ontwikkelen.”

Een ander hoogtepunt voor Ter Borgh is een toernooiwinst met de C’tjes. ,,Bij Almere City was er altijd een groot jeugdtoernooi met profclubs uit binnen- en buitenland. Meestal werden we laatste, maar het laatste jaar wonnen wij de beker, geweldig!”

Jong Almere City FC speelt maandagavond om 18.30 uur tegen Jong Feyenoord. Het duel wordt gespeeld in het Almere City FC Stadion.

Fotobijschrift: Jordy ter Borgh tijdens een duel van Jong Almere City FC. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

7 april 2014

Deel dit artikel: