Tom Overtoom voor twee jaar naar City

De 25-jarige Tom Overtoom maakt de overstap naar Almere City FC. De middenvelder stond vorig seizoen onder contract bij Excelsior, maar zet nu aanstaande maandag zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met Almere City FC.

‘’Het contact met Almere City FC is ontstaan tijdens de nacompetitie waarin ik met Emmen tweemaal op City stuitte. Ik heb een gesprek met Jack de Gier gehad en het gevoel was direct goed. Er sprak vertrouwen uit”, aldus Overtoom in een eerste reactie.

Hij gaat verder: ,,Almere City FC heeft zich met name de afgelopen twee seizoenen in de kijker gespeeld en de club heeft duidelijk ambities. En die heb ik ook. Daarnaast heeft de club het goed voor elkaar. Alles ziet er top uit in Almere.”

Aanstaande maandag start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammer Overtoom, die door René Mosch van Sports Performance uit Koog aan de Zaan begeleidt wordt, doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en laat er zeker gras over groeien: ,,Ik zal er voor zorgen, dat ik er vanaf het eerste moment sta!"

Foto: Tom Overtoom (15) kwam onlangs nog in actie met FC Emmen tegen Almere City FC (Foto: Ron Baltus)

23 juni 2016

Deel dit artikel: