Trainers jeugdopleiding tekenen contract

Het EK-voetbal is nog niet voorbij, maar bij Almere City FC is de blik alweer op het nieuwe seizoen gericht. Maandagmiddag ondertekenden de trainers van de jeugdopleiding hun contract voor het komende seizoen.

Peter van Vossen neemt de A1 onder zijn hoede, Rene Koster blijft hoofd jeugdopleiding en is verantwoordelijk voor de B1, Ron Kouwenhoven traint de C1, Marco van Galen de C2, Ralf Kebsch de D1 en Arturo ten Heuvel de D2. Van Galen en Ten Heuvel zijn afkomstig van Ajax. ,,Een mooie staf”, aldus algemeen directeur Raymond Groenteman. ,,We hebben deze groep zorgvuldig samengesteld. We gaan dit seizoen ook werken met loop- en conditietrainers. Dat is weer een nieuwe stap in de professionalisering van onze club.”

Naast de verantwoordelijken van de elftalen tekenden ook Atie van der Pool (manager jeugdopleiding), Hans van Diggelen (assistent-trainer A1), Gerard de Jager (assistent-trainer B1), Jack Mangalie (keeperstrainer onderbouw), Rick Vanenburg (techniektrainer), Stefi Decker (coördinator jeugdopleiding), Andre Gorel (scouting) en studiebegeleider Robert Mienstra een contact.

Ook Casimir Westerveld zette zijn handtekening. Hij is ook afkomstig van Ajax en is coördinator van de onderbouw. ,,Casimir bewaakt de Ajax-cultuur in Almere, want met de jeugdelftallen willen we net zo gaan spelen als de ploegen op De Toekomst”, legt Groenteman uit.

Nog niet alle vacatures zijn ingevuld. ,,Met een trainer voor de E-top en een keeperstrainer voor de bovenbouw zijn we nog in gesprek. Ik verwacht daar snel meer duidelijkheid over”, besluit Groenteman.
 

(Foto: Redactie Almere City FC)

25 juni 2012

Deel dit artikel: