Van Bruggen dolblij met overstap naar Ajax

Almere City FC B1-speler Damian Van Bruggen maakt volgend seizoen de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Nadat het jeugdige talent uit de B1-selectie een oefenstage bij de Amsterdammers afwerkte, wist hij de beleidsmannen uit Amsterdam te overtuigen van zijn kwaliteiten.

,,Ik ben ontzettend blij dat ik dat overstap kan en mag maken”, vertelt een dolblije Van Bruggen. ,,Ik heb in de afgelopen paar maanden stage gelopen bij Ajax en dat was enorm leerzaam. Je maakt allemaal andere dingen mee. Zo at en studeerde ik op de club.”

De talentvolle voetballer, die als tweedejaars C-junior in de B1 speelt, benadrukt echter dat hij het seizoen zo goed als mogelijk wil afsluiten bij City. ,,Het is natuurlijk mooi te weten dat ik naar Ajax ga, maar ik moet ook mijn hoofd bij Almere City houden. Ik wil nog steeds zo hoog mogelijk eindigen met het team. We staan nu op derde plaats, maar als het mee zit kunnen wij nog eerste of tweede worden. Ik zal in ieder geval de laatste paar maanden alles geven voor Almere City om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst.”

Toch kan de centrale middenvelder het niet laten om vooruit te blikken op het volgend seizoen. ,,Ik heb nog geen gesprek gehad met Ajax over in welk team ik kom, maar ik ga ervan uit dat ik in de B2 kom. Ik hoop dat ik mij volgend jaar door blijf ontwikkelen en dat het mij dan wel lukt om in Oranje te komen.”

Van Bruggen is de eerste speler uit de jeugdopleiding die de overstap naar Ajax gaat maken, nadat de Almeerders dit seizoen de samenwerking met Ajax intensiveerden. De redactie van Almere City sprak enkele maanden geleden ook al met met de speler van de B1, dat interview is via deze link terug te lezen: http://www.almerecity.nl/ac-1/talent-van-de-maand-damian-van-bruggen.

Damian en zijn teamgenoten van de B1 deden zaterdagmiddag overigens goede zaken. Nadat eerder Vitesse, AFC, Zeeburgia aan de zegekar gebonden werden moest Ajax B2 er met 3-1 aan geloven.

Door Wesley Verboom

(Fotobijschrift: Damian van Bruggen (midden) in Almere City tenue vertrekt volgend jaar naar de jeugdopleiding van Ajax. Foto:Redactie Almere City FC)

12 februari 2011

Deel dit artikel: