Yener Arica versterkt Almere City FC

Almere City FC heeft met Yener Arica de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De 24-jarige speler zet zijn handtekening onder een tweejarig contract. ,,Daar ben ik ontzettend blij mee. Almere City is een mooie club. Ik wil een goed seizoen gaan draaien en mijn bijdrage leveren in het team”, laat de aanvallende middenvelder in een eerste reactie weten.

Arica doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte daarna de overstap naar het Turkse Kayserispor. Bij die club debuteerde hij in het betaald voetbal en in de topwedstrijd tegen Besiktas maakte hij zijn eerste officiële doelpunt. Bij deze club speelde hij onder meer samen met Diego Biseswar, Omer Bayram en Deniz Turuc.

Het afgelopen seizoen kwam Arica uit voor Altinordu SK. Die club speelt op een-na-hoogste niveau in Turkije. De aanvallend ingestelde speler, die zowel op het middenveld als op de flanken uit de voeten kan, kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Almere.

,,Ik ken Almere City nog uit de tijd dat ik in de jeugd van Ajax voetbalde. Het is een mooie club. Ik ben Arie van Eijden en trainer Jack de Gier dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Onlangs heb ik een rondleiding bij de club gehad en ik voelde me direct thuis. Ik heb dan ook zin in het nieuwe seizoen.”

30 mei 2016

Deel dit artikel: