Almere City FC contracteert Kaj Ramsteijn

Kaj Ramsteijn is de nieuwste aanwinst van Almere City FC. De 25-jarige verdediger komt over van het Portugese CS Maritimo en tekent in Almere een contract voor twee jaar.

Eerder speelde Ramsteijn in de eredivisie voor Excelsior, Feyenoord en VVV-Venlo, terwijl hij in de Jupiler League nog een seizoen voor Sparta uitkwam. Afgelopen seizoen voetbalde hij voor CS Maritimo in de Primeira Liga, de hoogste competitie van Portugal.

,,Ik kijk ernaar uit om hier te gaan voetballen”, vertelt Ramsteijn. ,,Ik heb een gesprek gehad met de trainer en daar een goed gevoel aan overgehouden. Mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en met de club voor een plek in de play-offs te strijden.”

Ramsteijn is een rechtsbenige centrale verdediger. ,,Ik ben een slimme en tactische speler, die sterk is aan de bal en graag leiding geeft aan de verdediging”, omschrijft hij zijn kwaliteiten.

Trainer Maarten Stekelenburg is blij met de nieuwe aanwinst. ,,Met het vertrek van Sander Keller en Cees Toet zijn we twee centrale verdedigers kwijt geraakt. Daarom zochten we in die linie nog een versterking en met Kaj hebben we die gevonden”, aldus de coach.

,,Kay heeft ervaring op het hoogste niveau. Hij heeft bij Feyenoord de jeugdopleiding doorlopen en heeft daar ook een aantal wedstrijden in de A-selectie gespeeld. Daarna had hij pech met een blessure. Wij zijn blij dat we Kaj aan de selectie kunnen toevoegen.”

Foto: Kaj Ramsteijn met trainer Maarten Stekelenburg; Redactie Almere City FC

16 juli 2015

Deel dit artikel: