Damon Mirani tekent tweejarig contract

Damon Mirani is met ingang van het nieuwe seizoen speler van Almere City FC. De 20-jarige verdediger komt over van Ajax en tekent een contract voor twee jaar. ,,Almere City is een club met heel veel potentie, die een geweldig half jaar achter de rug heeft. Ze waren zelfs bijna gepromoveerd. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging”, vertelt Mirani.

De centrale verdediger speelde sinds de zomer van 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Daar ondertekende hij ook zijn eerste profcontract en in 2013 werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de Toekomst. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten maakte Mirani zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers, maar tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet.

De talentvolle speler - die in de B1, de A1 en Jong Ajax voetbalde – hoopt zich in Almere verder te ontwikkelen. ,,Dit is het juiste podium voor mij om de volgende stappen te zetten. De club wil vooruit en dat wil ik ook. Wat dat betreft is het een mooie combinatie.”

Mirani sprak al met trainer Jack de Gier en hield daar een positief gevoel aan over. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. ,,Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken en volop genieten. In de voetballerij kan het snel gaan. Vincent Janssen is daarvan een uitstekend voorbeeld. Zijn verhaal onderstreept eigenlijk dat dit een uitstekende club is voor spelers om zich te ontwikkelen.”

Foto: Damon Mirani, hier nog in duel met Ricardo Kip, draagt komend seizoen het shirt van Almere City FC; Pro Shots, Jasper Ruhe

31 mei 2016

Deel dit artikel: