Chiel Kramer tekent bij Almere City FC

De 24-jarige Chiel Kramer maakt de overstap van FC Eindhoven naar Almere City FC. Maandag maakte de in Amsterdam geboren doelman zijn eerste trainingsminuten met de selectie van Jack de Gier.

Met de komst van Kramer telt de selectie nu weer drie doelverdedigers. Samen met Mike Grim en Roy Pistoor gaat hij in de komende weken de strijd aan voor de positie van eerste doelman. Kramer ondertekende vandaag zijn contract voor één jaar met de optie voor nog een jaar.

Kramer kwam van 2007 tot 2013 uit voor de jeugd van Ajax en belandde uiteindelijk bij FC Eindhoven, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte, maar nooit eerste keeper werd. De 1 meter 95 lange sluitpost hoopt bij City definitief door te breken.

,,Een keeper moet geduld hebben. Je weet dat je pas vaak op latere leeftijd ‘aan de beurt’ bent. Ik ben in ieder geval dolbij met deze kans bij Almere City FC”, aldus Kramer, die geen onbekende is van keepertrainer Jan Splinter onder wie Kramer enige jaren geleden bij Ajax in de jeugd trainde.

Kramer: ,,Na het vertrek van Agil Etemadi was bekend dat City op zoek moest naar een nieuwe keeper. Via mijn zaakwaarnemer is het contact gelegd. De eerste indruk van Almere City FC is positief. Een leuk team en een goede sfeer, met voldoende variatie qua leeftijd in het team.”

Met zijn lengte en postuur zal een spits wel twee keer nadenken om het duel met Kramer aan te gaan, die zichzelf omschrijft als een meevoetballenlende keeper die dominant in de zestien is.

28 juni 2016

Deel dit artikel: