Almere City FC contracteert Timo Plattel

Almere City FC heeft zich versterkt met Timo Plattel. De 23-jarige doelman komt per direct over van Achilles’29 en tekent een contract tot het einde van dit seizoen. Nadat Joshua Smits eerder deze maand zijn arm brak, kwam trainer Jack de Gier krapper te zitten in zijn keepers. Nu heeft de club naast Chiel Kramer en Mike Grim weer drie keepers voor het eerste team en het beloftenelftal.

Plattel speelde in zijn jeugd voor AGOVV en maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar de voetbalacademie FC Twente. In dienst van die club debuteerde hij op 19-jarige leeftijd in de Eredivisie. Dat was op 5 mei 2013 in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. In de seizoenen daarna keepte hij voor Jong FC Twente in de Jupiler League en later voor Achilles’29 in de Tweede Divisie.

,,Het is lekker om weer op het veld te staan”, vertelt Plattel na zijn eerste training met de A-selectie. ,,Nadat Achilles’29 failliet werd verklaard kwam ik plots zonder club te zitten. Toen kwam Almere City FC op mijn pad. Ik heb goede verhalen over de club gehoord en mijn eerste indruk is ook goed. Met Jong FC Twente heb ik hier al twee keer gespeeld en alles is professioneel geregeld. Ik ga nu hard trainen en van daaruit zien we weer verder.”

Trainer Jack de Gier is blij met de komst van Plattel. ,,Vanwege de blessure van Joshua ontstond bij ons de wens om een extra keeper aan de selectie toe te voegen. Met Timo hebben we een jonge, talentvolle doelman binnen gehaald. Hij heeft al de nodige ervaring opgedaan in de Jupiler League en bij vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. Daarmee is hij een welkome toevoeging aan de selectie.”

Foto: Redactie Almere City FC

1 maart 2018

Deel dit artikel: