Cambuur blijft onneembare horde voor Almere City FC

Voor Almere City FC lijkt er een vloek te rusten op het spelen van wedstrijden bij SC Cambuur. Sinds de toetreding tot het betaald voetbal in 2005 slaagden de Almeerders er nooit in om een punt mee te nemen uit Leeuwaren en ook vrijdagavond keerde de ploeg van trainer Jack de Gier met lege handen huiswaarts: 2-1.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Zo kopte Calvin Mac-Intosch een inzet van de thuisploeg van de doellijn en wist doelman Erik Cummins aan de andere kant een schot van Leeroy Owusu maar net over de lat te tikken.

Toch was het Almere City FC dat na 33 minuten de leiding nam. Silvester van der Water soleerde knap door de Friese defensie en rondde zelf kundig af. Lang kon de equipe van De Gier echter niet van die voorsprong. Nog geen twee minuten na de openingstreffer kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Na balverlies op het middenveld kwam Cambuur er snel uit. Martijn Barto vormde het eindpunt van de rappe aanval en tekende voor de 1-1. Daar ging een overtreding op het middenveld op Jergé Hoefdraad aan vooraf, maar arbiter Perez weigerde daarvoor te fluiten.

Na rust had City het veel lastiger en werd de ploeg door Cambuur veelvuldig teruggedrongen op de eigen helft. Het werd steeds meer tegenhouden en dan weet je dat het een keer mis kan gaan. Dat gebeurde na 71 minuten. Justin Mathieu kreeg de bal op een meter of twintig van de goal en schoot hard raak in de linkerhoek.

In de slotfase perste Almere City FC er nog wel een slotoffensief uit en was het via een afstandsschot van Tom Overtoom nog dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht helaas niet baten.

Aanstaande maandag moet City alweer aan de bak. Dan komt Telstar op bezoek in het Yanmar Stadion. De equipe van De Gier moet in de komende weken vol aan de bak, om zich na het puntenverlies in de laatste wedstrijden weer omhoog te vechten op de ranglijst en zich te verzekeren van een plek in de play-offs om promotie.

Foto: Lenno van Dekken

9 maart 2018

Deel dit artikel: