Van Hilten: 'Opsteker voor de hele ploeg'

Nicky van Hilten zal tweede paasdag 2018 niet snel vergeten. De 21-jarige rechtsback doorliep de hele jeugdopleiding van Almere City FC en maakte maandagmiddag zijn debuut in het eerste elftal. Dat zijn ploeg met 0-4 won op bezoek bij RKC Waalwijk maakte de feestelijke middag voor hem compleet. ,,Het kan eigenlijk niet mooier.”

Inmiddels is Van Hilten al bezig aan zijn zestiende seizoen bij Almere City FC. Hij begon op vijfjarige leeftijd in de mini’s van FC Omniworld. Sindsdien was het zijn doel om ooit door te stoten naar de A-selectie. ,,Natuurlijk is dit voor mij een bijzonder en hartstikke mooi moment. Al die jaren leef je hier toch naartoe. Dit is mijn club en als je dan je opwachting mag maken in het eerste elftal voelt dat speciaal. Mijn familie zat op de tribune en is super trots.”

Op zondagmiddag kreeg Van Hilten van de trainer te horen dat hij tegen RKC in de basis zou starten. Een prachtige mededeling voor de talentvolle verdediger. ,,Zoiets krijg je natuurlijk niet iedere dag te horen. Of ik gespannen was toen ik ’s avonds naar bed ging? Dat valt mee. Ik heb geprobeerd zo rustig mogelijk te blijven. De technische staf en mijn teamgenoten zeiden ook: doe gewoon wat je normaal bij Jong ook doet. Gelukkig heeft dat goed uitgepakt.”

In Waalwijk speelde de rechtsback immers een solide wedstrijd. Hij kan dan ook terugkijken op een geslaagd debuut. ,,Het ging inderdaad prima. We hebben de nul gehouden. Als verdediger kan ik daar tevreden over zijn. Dit smaakt absoluut naar meer.”

Niet alleen voor Van Hilten was het genieten in Waalwijk. De overtuigende 0-4 overwinning op RKC geeft ook de rest van de ploeg vertrouwen richting de slotfase van het seizoen. ,,We komen natuurlijk uit een mindere periode, waarin we behoorlijk wat wedstrijden hebben verloren”, beaamt Van Hilten. ,,Daarom konden we dit resultaat goed gebruiken. Het is een opsteker voor de hele ploeg.”

Vrijdagavond wacht voor de Almeerders de volgende krachtmeting. Hekkensluiter Jong FC Utrecht komt op bezoek in het Yanmar Stadion. Of Van Hilten opnieuw in actie mag komen weet hij nog niet. ,,Kees (Van Buuren red.) is natuurlijk weer terug en ik kom pas net kijken. Maar het zou mooi zijn om in de slotfase van het seizoen nog wat minuten te maken. Het belangrijkste is echter dat we het goede spel van maandag doorzetten.”

Wil jij er ook bij zijn tegen Jong FC Utrecht? Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Lenno van Dekken

5 april 2018

Deel dit artikel: