De Graafschap de sterkste in enerverend voetbalgevecht

In een boeiend voetbalgevecht op De Vijverberg is Almere City FC er niet in geslaagd om de overwinningen op RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Jack de Gier knokte zich na een 2-0 achterstand knap terug in de wedstrijd (2-2), maar stond na negentig minuten toch met lege handen: 4-2.

De defensie van City had in de eerste helft zijn handen vol aan de gevaarlijke aanvallers van de Superboeren en vooral Tarik Tissoudali was een plaag. De eerste inzet van de aanvaller werd nog gekeerd door Kramer, maar na 27 minuten was het alsnog raak. Tissoudali vormde het eindpunt van een razendsnelle counter en rondde koeltjes af.

Slechts acht minuten later verdubbelde hij de score door de bal uit een voorzet vanaf de rechterflank binnen te schieten. Daarmee werd de missie voor de ploeg van De Gier steeds moeilijker, maar Arsenio Valpoort bracht het geloof bij de Almeerders terug door vlak voor rust uit het niet de 2-1 binnen te schieten. Onze clubtopscorer – hij maakte zijn zestiende treffer van het seizoen – krulde de bal op fraaie wijze achter doelman Bednarek.

De Graafschap had na een uur spelen het duel kunnen beslissen, maar ditmaal was het geluk aan Almeerse zijde. Robert Klaasen raakte met een schitterende volley de lat en bij de twee daaropvolgende kansen lag Kramer in de weg.

Almere City FC hield hoop op een goed resultaat en dat gevoel werd alleen maar groter toen Nicky van Hilten uit een hoekschop de 2-2 binnen kopte. Voor de rechtsback was het zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Met nog 23 minuten te spelen ging ook City nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer, in de hoop de drie punten mee naar huis te nemen. Heel even dacht Arsenio Valpoort de 2-3 te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Vijf minuten voor tijd ging het alsnog mis. Tissoudali maakte zijn hattrick compleet en bracht de thuisploeg daarmee toch weer op voorsprong. In de laatste minuten probeerde City nog iets te forceren, maar nadat Diemers in blessuretijd voor 2-4 had gezorgd was het definitief gespeeld.

Aanstaande vrijdag neemt de ploeg van De Gier het in eigen huis op tegen Jong PSV. ,,Er resteren ons nog drie finales”, aldus de oefenmeester.

Foto: Nicky van Hilten scoort zijn eerste goal in het betaald voetbal; Ron Baltus, www.sportshots.pro 

9 april 2018

Deel dit artikel: