De ontknoping: de scenario's

Almere City FC speelt aanstaande zaterdag (19.45 uur) een alles beslissend duel met FC Volendam. In een rechtstreekse confrontatie met de directe concurrent wordt bepaald welke club zich plaatst voor de play-offs om promotie. Er zijn nog verschillende scenario's mogelijk.

Scenario 1: Almere City FC wint van FC Volendam

Almere City FC heeft alles nog in eigen hand. Bij een overwinning op FC Volendam is de ploeg van trainer Jack de Gier zeker van deelname aan de play-offs. MVV is in dat geval de tegenstander in de eerste ronde van de nacompetitie. Of er eerst een thuis- of uitwedstrijd wacht, hangt af van de uitslag van het duel tussen Jong Ajax en MVV. 

Scenario 2: Almere City FC speelt gelijk tegen FC Volendam

Ook bij een gelijkspel tegen FC Volendam is Almere City FC zeker van deelname aan de nacompetitie. Doordat FC Den Bosch maandagavond verloor van FC Emmen is FC Volendam nog de enige club die de equipe van De Gier kan passeren op de ranglijst. De achterstand van de Volendammers bedraagt drie punten, dus een remise volstaat om de play-offs te bereiken.

Scenario 3: Almere City verliest van FC Volendam

Bij een nederlaag is het seizoen van Almere City FC voorbij. FC Volendam komt dan in punten op gelijke hoogte met de ploeg van trainer Jack de Gier, maar passeert de Almeerders op basis van een beter doelsaldo. Dit scenario moet dus ten koste van alles voorkomen worden.

Ontknoping live meemaken

Wil jij de ontknoping in de Jupiler League live meemaken? Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam zijn online verkrijgbaar. Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

23 april 2018

Deel dit artikel: