Kees van Buuren: 'Het is alles of niets'

Eén team, één taak. Zaterdag is het D-Day voor Almere City FC. In een rechtstreekse confrontatie met FC Volendam wordt bepaald welke club zich plaatst voor de play-offs om promotie. Daarbij hebben we iedereen nodig. Spelers, technische staf, supporters en businessclubleden. Om dat laatste benodigde punt binnen te halen.

Dat de steun van het publiek daarbij een beslissende factor kan zijn weet ook Kees van Buuren. ,,Wij zijn in eigen huis heel lang ongeslagen geweest en in de tweede seizoenshelft gingen slechts drie clubs er hier met een zege vandoor. Dat heeft misschien toch te maken met het voetballen in een vertrouwde omgeving, voor de eigen fans. Dat geeft vertrouwen voor het duel met Volendam”, aldus Van Buuren.

,,Wij beseffen allemaal wat er zaterdag op het spel staat. Het is ‘alles of niets’. Play-offs zijn de mooiste wedstrijden om te spelen en daarom moeten we de nacompetitie gewoon bereiken. Anders vind ik dat we een matig seizoen hebben gehad. Met het vertrouwen binnen de selectie zit het goed, maar we moeten wel beseffen dat het niet vanzelf zal gaan. Volendam strijdt ook voor dat laatste deelnameticket, dus we kunnen vol aan de bak.”

Calvin Mac-Intosch is het met zijn collega-verdediger eens. ,,We weten wat ons te doen staat. Vanaf dag één hebben we een doel voor ogen gehad: het bereiken van de play-offs. Die opdracht staat nog steeds. We hebben een duidelijke taak en gaan er alles aan doen om ons doel te bereiken.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

26 april 2018

Deel dit artikel: