Almere City houdt Roda JC in toom, strijd om finaleplek ligt volledig open!

Zondag kan een dag worden, die met hoofdletters kan worden bijgeschreven in de clubanalen van Almere City FC. Dankzij het 0-0 gelijkspel tegen Roda JC ligt aankomend weekend nog volledig open welke club doordringt tot de finale van de play-offs om promotie. Het uitvak moet bomvol, zodat we met z'n allen kunnen strijden voor dat felbegeerde doel!

In een volgepakt en sfeervol Yanmar Stadion kreeg Almere City binnen drieënhalve minuut drie keer de handen van het thuispubliek op elkaar. Eerst leek Jergé Hoefdraad te profiteren van een slippertje van Roda JC-doelman Hidde Jurjus die de bal los liet. Hij wist de bal echter niet binnen te schuiven. Daarna was het de beurt aan Tom Overtoom. Een uitstekend schot van de aanvoerder werd door Jurjus met de vingertoppen uit het doel gehaald.

Het grootste gevaar in het eerste bedrijf kwam misschien nog wel van Javier Vet. De middenvelder schoot keihard op de lat en liet daarmee de Limburgers ontsnappen aan een 1-0 achterstand.

De drie momenten in de zestiende, achttiende en negentiende minuut waren tekenend voor de intenties van de Almeerders, die tegen de nummer zestien van de Eredivisie goed voetbal op de mat legden. De formatie van trainer Jack de Gier gaf uiteraard een aantal kansen weg en kwam in zowel de 45ste als de  66ste minuut met de schrik vrij nadat de bal op het houtwerk belandde. Ondanks de twee zeer gevaarlijke momenten hadden de Limburgers het lastig, omdat Almere City geen ontzag toonde voor de gasten.

Dat was na afloop van het duel ook te merken in de catabomben, waar meerdere spelers van Roda JC spraken over een levensgevaarlijke stand met het oog op de return. 

Een smetje op de avond was het uitvallen van Leeroy Owusu, die ijzersterk speelde maar na een sliding geblesseerd het veld moest verlaten. De blessure lijkt op het eerste oog mee te vallen, maar de ernst moet uiteraard nog bekeken worden.

De laatste kans van de wedstrijd was voor Sherjill Mac-Donald, die vlak voor tijd gevaarlijk uitbrak maar de bal op de buitenkant van de paal tikte.

Zondag gaat de beslissing vallen welke club definitief doordringt tot de finale van de play-offs. Daarbij kunnen we jullie steun goed gebruiken. Dat uitvak moet vol! Bestel hier je tickets voor de return, die zondag om 20.00 uur wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion!

Foto’s Ron Baltus; www.sportshots.pro

10 mei 2018

Deel dit artikel: