De Gier: 'Als wij daar scoren, wil ik het nog wel eens zien'

Zondag 13 mei 2018 kan met rode stift worden omcirkeld in de agenda. Een bijzondere dag in de clubhistorie van Almere City FC, want de ploeg van trainer Jack de Gier kan tegen Roda JC een plek in de finale van de play-offs om promotie afdwingen.

,,Ik hoor in Kerkrade geluiden dat ze het in eigen huis wel even gaan afmaken. Naja, prima gedachte voor hen. Als wij daar een doelpuntje maken wil ik het nog wel eens zien”, glimlacht trainer Jack de Gier.

De 49-jarige coach kijkt uit naar de return tegen de nummer zestien uit de Eredivisie, die in Almere op een doelpuntloos gelijkspel werd gehouden. ,,Wij hebben ons goed ingesteld op Roda”, vervolgt De Gier. ,,We wilden ze een bepaalde kant op drukken en dat lukte prima. Voor ons was het belangrijk om de tweede bal te winnen en met de tegenstander in duel te komen. Daarin zijn we geslaagd en daardoor kwamen we ook aan voetballen toe.”

Het grootste winstpunt vindt de oefenmeester dat zijn ploeg geen tegengoal heeft hoeven incasseren in de heenwedstrijd. ,,Een tegendoelpunt in eigen huis telt immers dubbel. Wij willen dat onze uitdoelpunten goud waard zijn. Bovendien zijn 0-0 wedstrijden zeldzaam bij ons. Dat we niet gescoord hebben beschouw ik dan ook als een incident. Wij gaan zondag in Kerkrade vol gas.”

Javier Vet, die met een pegel op de lat donderdagavond heel dicht bij een treffer was, deelt de mening van zijn trainer. ,,Het wordt wederom een ‘alles of niets duel’. Daarvan hebben we er in de laatste weken al meerderen gespeeld. Ik heb ook de geluiden gehoord van de spelers van Roda JC dat ze in Limburg orde op zaken gaan stellen. Daarmee zijn ze hoopvol gestemd. Logisch, maar ik denk dat het echt nog geen geklaarde klus is voor hen. Wij kunnen het karwei net zo goed afmaken.”

In de strijd om een finaleplek kunnen spelers en technische staf de steun van onze fans weer goed gebruiken. Het uitvak moet zo vol mogelijk. Kaarten (zowel autocombi als buscombi) kosten slechts € 9,50, want de club geeft de busreis cadeau aan onze supporters. Tickets zijn verkrijgbaar tot zaterdagmiddag 12.00 uur. Wil jij ook mee naar deze alles beslissende wedstrijd? Bestel dan snel je kaarten via www.almerecity.nl/tickets.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

11 mei 2018

Deel dit artikel: