Topprestatie in Kerkrade!

Finale, met een hoofdletter F! Almere City FC staat voor het eerst in de historie in de eindstrijd van de play-offs om promotie. Na het doelpuntloos gelijkspel van afgelopen donderdag, was de ploeg van trainer Jack de Gier in Kerkrade met 1-2 te sterk voor Roda JC. Een schitterend huzarenstukje, waardoor de Almeerders nog slechts twee wedstrijden verwijderd zijn van de Eredivisie!

En zo kan er weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan ons inmiddels toch bijzonder mooie seizoen. Komende week wacht een dubbele confrontatie met De Graafschap, waarin uitgevochten zal worden welke club promoveert naar het hoogste niveau van Nederland. Donderdag staat de thuiswedstrijd in het Yanmar Stadion op het programma en zondag volgt de return in Doetinchem.

De Gier voorspelde het vooraf al: als wij in Limburg een doelpunt maken wil ik het nog wel eens zien. En hoewel de thuisploeg in de eerste helft voldoende kansen kreeg om de score te openen, viel het doelpunt aan de andere kant. Doelman Hidde Jurjus kreeg een vrije trap van Tom Overtoom niet onder controle en bokste de bal slordig weg. Damon Mirani schoot vervolgens op de paal en de rebound was voor Silvester van der Water. Die vuurde onverbiddelijk raak: 0-1.

Daarmee hadden de Almeerders het belangrijke uitdoelpunt te pakken. Het leidde tot een wat nerveuzer Roda JC en ook het publiek ging zich roeren: ‘voetballen, voetballen’, klonk het van de tribunes. Dat nam overigens niet weg dat de Limburgers nog voldoende mogelijkheden kregen om te scoren. Zo schoot Gustafson op de paal en werd een scrimmage vlak voor de rust met hang en vliegwerk overleefd.

In de tweede helft wist Roda JC het net wel vrij snel te vinden. Schahin kopte raak uit een hoekschop. Even voerde de thuisploeg de druk op, maar waar op een Limburgs offensief werd gerekend, bleek de equipe van trainer Robert Molenaar niet bij machte om het pressievoetbal vol te houden.

Het werd nog wel een paar keer gevaarlijk voor de goal van Kramer, maar toen Faris Hammouti twee minuten voor tijd na een prachtige actie van Overtoom de 1-2 binnen schoot kon het feest in het uitvak definitief losbarsten.

De euforie was ook in de kleedkamer groot, maar maandag gaat de knop direct weer om. De twee echte finalewedstrijden komen er immers nu pas aan. Meer informatie over de kaartverkoop voor beide duels volgt op zijn vroegst maandagmiddag, omdat eerst met de autoriteiten van beide steden moet worden overlegd.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

14 mei 2018

Deel dit artikel: