Jack de Gier vertrekt naar NEC

Trainer Jack de Gier heeft een driejarig contract getekend bij N.E.C. Nijmegen. Almere City FC bereikte vandaag overeenstemming met de Nijmegenaren over de transfer van de oefenmeester, die nog een contract had in Flevoland tot juli 2019. In een eerder stadium kwam De Gier al tot een persoonlijk akkoord met de clubleiding.

N.E.C. en De Gier zijn geen onbekenden van elkaar. De inmiddels 49-jarige oefenmeester speelde er tussen 1998 en 2001 87 competitiewedstrijden. Ook als coach deed hij al ervaring op bij de club uit Gelderland. Achtereenvolgens was hij assistent-trainer van Anton Janssen bij de A-selectie en hoofdtrainer van de A1 en de beloftenploeg.

Technisch Directeur van Almere City FC Robert Maaskant: ,,N.E.C. heeft het afgelopen seizoen al twee keer eerder geïnformeerd naar de diensten van Jack. Jack begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in Flevoland en is jarenlang onderdeel geweest van de opmars van Almere City FC. Hij loodste de club naar drie opeenvolgende playoff-plekken. Hij wilde deze stap graag maken en wij gunnen hem dat. Met zijn vertrek wordt er een mooi hoofdstuk afgesloten bij de club en breekt er een nieuwe mooie periode aan.”

De Gier begon in januari 2016 als hoofdtrainer bij Almere City FC. Het was zijn eerste klus als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal. In zijn eerste half jaar in het Yanmar Stadion coachte de trainer zijn ploeg vanuit de onderste regionen van de Jupiler League naar de achtste plaats op de eindrangschikking en een periodetitel. In de play-offs om promotie was Willem II in de halve finale net te sterk.

De Gier beleefde vorige week zijn hoogtepunt bij de club. Hij bereikte de finale van de Jupiler League Play-offs. De finale om een plek in de Eredivisie ging echter ternauwernood verloren tegen De Graafschap.

,,Ik ben Almere City FC dankbaar dat ik hier de kans heb gekregen om als hoofdtrainer in het betaald voetbal aan de slag te gaan", vertelt De Gier. ,,De afgelopen jaren ben ik hier met veel passie en plezier werkzaam geweest. De club heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt, waar ik ontzettend trots op ben. N.E.C. is de enige club die mij in de verleiding kon brengen om deze ambitieuze club te verlaten. Ik wil via deze weg de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en ik hoop dat jullie ook in de komende jaren laten zien dat Almere City FC Eredivisiewaardig is!"

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

25 mei 2018

Deel dit artikel: