Van der Water wordt een Heraclied

Silvester van der Water maakt de overstap van Almere City FC naar Heracles Almelo. De clubs kwamen gisteravond laat tot overeenstemming over een contract dat de buitenspeler voor drie seizoenen aan de Heraclieden verbindt. Van der Water, die nog tot medio 2019 bij Almere City FC onder contract stond, ondertekende donderdag een verbintenis bij de Eredivisionist.

Met de transfer komt er een einde aan de kortstondige professionele loopbaan van de buitenspeler bij het team waar hij zijn opleiding sinds 2014 genoot. Op 12 februari 2016 maakte hij zijn professionele debuut voor Almere City FC op voorspraak van scheidend trainer Jack de Gier.

De 21-jarige Van der Water kwam 65 wedstrijden uit voor Almere City. In deze wedstrijden kwam hij 21 keer tot scoren. Bijzonder was bovendien de bijdrage van de aanvaller in de meest recente Jupiler Play-offs. In zes duels kwam hij tot drie treffers en twee assists. Bovendien scoorde Almere City FC in de finale van de play-offs, uit bij De Graafschap, omdat keeper Filip Bednarek een pegel van de publieklieveling niet kon temmen.

Lang hoeft Van der Water niet op het weerzien met zijn voormalig teamgenoten te wachten. Op 25 juli speelt Heracles Almelo in het eigen Polman Stadion een oefenwedstrijd tegen Almere City FC.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

31 mei 2018

Deel dit artikel: