Overgang naar natuurgras in gang gezet

Khalid Tadmine maakte woensdagavond het laatste Almeerse doelpunt op het kunstgrasveld in het Yanmar Stadion. Donderdagochtend is CSC Sport begonnen met het verwijderen van de kunstmatige ondergrond. In de komende weken wordt hard doorgewerkt om de overstap naar natuurgras te voltooien.

,,Met de beslissing om een natuurgrasmat in het stadion neer te leggen volgen we de wens van spelers en trainers om weer op echt gras te gaan voetballen”, vertelt algemeen directeur John Bes.

De huidige kunstgrasmat, die onlangs nog werd verkozen tot beste kunstgrasveld in de Jupiler League, wordt overigens niet bij het grofvuil gezet. Deze mat komt te liggen op een naastliggend veld, dat dienst gaat doen als hoofdveld van de Almere City Football Academy. Hier komt een tribune naast te staan die plaats biedt aan ongeveer 400 toeschouwers. De A-selectie zal ook op het kunstgras blijven trainen, wanneer er uitwedstrijden op een kunstmatige ondergrond op het programma staan.

Voorafgaand aan thuiswedstrijden gaat de selectie trainen op het trainingsveld voor het stadion, waar ook echt gras ligt. De natuurgrasmat in het stadion moet in de loop van de voorbereiding op het nieuwe seizoen klaar zijn voor gebruik. De eerste oefenwedstrijd in het Yanmar Stadion staat gepland op vrijdag 10 augustus. MVV is die avond de tegenstander.

Foto: Redactie Almere City FC

31 mei 2018

Deel dit artikel: