Van Dinteren tekent nieuw tweejarig contract

Ivar van Dinteren heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij Almere City FC. De 39-jarige oefenmeester blijft hoofdcoach van Jong Almere City FC en gaat die functie in het nieuwe seizoen combineren met het assistent-trainerschap bij het eerste elftal.

Van Dinteren is sinds de zomer van 2017 werkzaam in het Yanmar Stadion. Als trainer van Jong Almere City FC gidste hij zijn ploeg naar de eerste periodetitel en op de reguliere ranglijst eindigde de beloftenploeg op een knappe vierde plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Voor Van Dinteren zit het seizoen er nog niet op, want woensdag- en zaterdagavond strijdt hij met zijn ploeg in de finale van de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie.

,,Ik wilde heel graag fulltime bij Almere City FC aan de slag. Nu die kans zich voordoet, grijp ik hem met beide handen aan”, vertelt een stralende Van Dinteren. ,,Ik heb het enorm naar mijn zin als trainer van de beloftenploeg. Het is mooi om te zien dat meerdere spelers de overstap hebben gemaakt naar de A-selectie en op het veld hebben we ook alleraardigst gepresteerd. Mochten we erin slagen om te promoveren, dan is het helemaal een topseizoen.”

,,Wij zijn blij dat Ivar, die zeer ambitieus is, bij de club betrokken blijft”, vertelt technisch directeur Robert Maaskant. ,,In plaats van parttime gaat hij nu fulltime bij ons aan de slag, waardoor hij zich nog meer kan gaan richten op het ontwikkelen van jeugdige talenten. Dat combineert hij met zijn nieuwe rol bij de A-selectie. Wat dat betreft is hij de perfecte schakel tussen het eerste elftal en onze O23.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

5 juni 2018

Deel dit artikel: