Ricardo Kip keert terug op het oude nest

Ricardo Kip keert terug bij Almere City FC. De middenvelder, die tussen 2012 en 2016 maar liefst 130 duels uitkwam voor de ploeg, tekent in het Yanmar Stadion voor twee seizoenen.

Kip begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte zijn officiële debuut in het betaald voetbal bij de ploeg uit Almere. In vier seizoenen ontpopte hij zich tot vaste waarde en tot een trefzekere aanvallende middenvelder. Hij verruilde Almere City in juli 2016 transfervrij voor een buitenlands avontuur bij Fleetwood Town uit de Engelse League One. Dat avontuur mondde uiteindelijk uit in een dienstverband op  huurbasis bij sc Cambuur. Bij de ploeg uit Leeuwarden kwam hij in twee seizoenen 46 keer in actie en scoorde hij acht keer.

Technisch directeur Robert Maaskant ziet de middenvelder graag terugkeren bij Almere City FC: “Kip heeft in het verleden bewezen van grote meerwaarde te zijn voor de club en beschikt over echt Almere City DNA. Hij was tijdens zijn eerste periode hier een sterkhouder op het middenveld met duidelijke ambities, iemand die het team op sleeptouw nam. Wij zijn ervan overtuigd dat Ricardo in deze vertrouwde omgeving zijn loopbaan een passend vervolg geeft.”

13 juni 2018

Deel dit artikel: