Almere City FC start met 0-4 zege op Buitenboys

Almere City FC is het seizoen 2018/2019 begonnen met een 0-4 overwinning op stadsgenoot SC Buitenboys. Trainer Michele Santoni gebruikte de eerste oefenwedstrijd om 22 verschillende spelers aan het werk gezien. Alle doelpunten vielen in het eerste bedrijf.

Op Sportpark Polderkwartier lag de bal al binnen enkele minuten in het netje. De nieuwe spits, Stijn Meijer, schoot raak. Vanaf elf meter verdubbelde Ricardo Kip de score. Ook aanwinst Youri Loen wist zijn officieuze debuut te bekronen met een doelpunt. De middenvelder schoot raak uit een vrije trap. Met een rake kopbal van opnieuw Meijer werd de ruststand bepaald op 0-4.

Daar bleef het ook bij in Almere Buiten. De elf spelers die na rust binnen de lijnen kwamen waren wel veelvuldig op de helft van SC Buitenboys te vinden, maar hadden moeite om tot grote kansen te komen.

,,Ik heb een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden”, sprak Santoni na het laatste fluitsignaal. ,,We hebben deze eerste trainingsweek de nadruk gelegd op het verdedigende aspect. De dingen waar we aan gewerkt hebben gingen ook grotendeels goed, maar ik had wel verwacht dat we vaker zouden scoren. Die jongens zelf overigens ook. In de kleedkamer merkte je aan iedereen dat ze beter kunnen, maar de voorbereiding is nog lang.”

Toch hield Santoni een goed gevoel over aan de eerste trainingsweek. ,,Het zijn hele pittige dagen geweest, waarop we hard getraind hebben. We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar iedereen is gretig en wil hard werken. Morgen gaan we weer het veld op.”

XI Almere City FC eerste helft:
Smits, Van Vlerken, Hammouti, Mirani, Francis, Loen, Kip, Krant, Bensabouh, Meijer, Goselink.

XI Almere City FC tweede helft:
Grim, Van Hilten, Nak, Balker, Brobbey, Vos, Receveur, Ahannach, Hoefdraad, Walian, Vaarnold.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

6 juli 2018

Deel dit artikel: