Francis met Engeland O19 naar EK

Edward Francis ontbreekt tijdens de komende oefenwedstrijden in de wedstrijdselectie van Almere City FC. De 18-jarige verdediger is opgeroepen voor de nationale jeugdploeg van Engeland, waarmee hij deze maand deelneemt aan het EK O19. Dat toernooi wordt van 16 juli t/m 29 juli gehouden in Finland.

Voor Francis was het niet makkelijk om te kiezen voor deelname aan het EK O19. De talentvolle verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester City, wil tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen immers ook graag laten zien wat hij in huis heeft.

,,Voor Francis is dit echter de laatste kans om uit te blinken op een EK Onder 19 jaar”, vertelt technisch directeur Robert Maaskant. ,,Hij heeft te horen gekregen dat hij een belangrijke speler is voor de Engelse ploeg en dat de kans groot is dat hij veel minuten gaat maken. Die ervaring willen wij hem uiteraard niet ontnemen en gunnen wij hem van harte.”

Na afloop van het eindtoernooi in Finland voegt Francis zich direct weer bij de selectie van trainer Michele Santoni, om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te vervolgen. Wij wensen Edward veel succes in Finland!

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

10 juli 2018

Deel dit artikel: