Almere City FC legt Andreias Calcan vast

Andreias Calcan draagt komend seizoen het shirt van Almere City FC. De 24-jarige aanvaller, die in de belangstelling stond van verschillende Eredivisieclubs, koos vanwege het verhaal en de ambities voor een transfer naar Almere. Hij zet zijn handtekening onder een eenjarig contract in het Yanmar Stadion.

Calcan is een Roemeense voetballer, die het beste uit de voeten kan op de flanken. In 2013 debuteerde hij voor Universitatea Cluj in het betaald voetbal. Na drie seizoenen in zijn vaderland te hebben gevoetbald, maakte de aanvaller in 2016 de overstap naar Willem II. Bij de Tilburgers speelde hij twaalf wedstrijden in de Eredivisie.

Het afgelopen seizoen werd Calcan verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij een onbetwiste basisspeler was. In 33 wedstrijden scoorde de buitenspeler zes keer en verzorgde hij zeven assists.

Technisch directeur Robert Maaskant: ,,Calcan was vorig seizoen een sensatie bij FC Dordrecht. Het is een zeer talentvolle speler, die sterk aan de bal is. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar."

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 augustus 2018

Deel dit artikel: